De tien stijltips van Edgar N.

Als ik in de winkelstaten van Nederland loop, verbaas ik me weleens over het grote aanbod van kleding. De kledingwinkels hangen ieder seizoen vol met kleding en jij moet hieruit een keuze maken. Op internet is het aanbod op dit moment misschien nog wel groter en de marketing zorgt ervoor dat velen impulsief hun kleding kopen. Resultaat is dat de kledingkasten vol hangen. Vaak met kleding die slecht een paar keer gedragen wordt.

Vaak benoem ik de bekende 80/20 regel. Deze 80/20 regel geldt ook voor je kledingkast. In 20% van jouw kleding voel je je lekker en zelfverzekerd. De overige 80% blijft vaak in de kast hangen. Als je dit weet is het veel makkelijker om je op die 20% te focussen. Vanaf nu koop je je kleding wellicht wat minder impulsief.

Hieronder benoem ik 10 stijltips die je kunnen helpen:

  1. Ga met je leeftijd mee – Elke leeftijd heeft zijn charme
  2. Ben niet bang om te veranderen – Veranderen staat voor een elastische geest, voor creativiteit en voor stijl. Blijf wel trouw aan jezelf.
  3. Maak je eigen regels – Volg je eigen ideeën, je eigen smaak, ontwikkel een persoonlijke eigen stijl.
  4. Don’t try to hard! – Doe het altijd voorkomen dat het je geen enkele moeite kost om stijlvol voor de dag te komen. Vermijd een overdosis!
  5. Kwaliteit boven kwantiteit
  6. Kies 1 of 2 basiskleuren en vooral effen stoffen.
  7. Doe het met accessoires, maar wel met nuance.
  8. Draag schone en gestreken kleding.
  9. Heb het lef om afstand te doen van kleding.
  10. Het succes zit in je houding.

Kleren maken de man (dat vind ik), maar er is nog veel meer. Het succes van je presentatie zit uiteindelijk in je houding en uitstraling. Wees zeker van jezelf, geloof in jezelf, beweeg je beheerst en rustig en wees vooral jezelf.

Met de keuze voor de juiste kleding zorg je ervoor dat mensen jou op de manier inschatten die je wilt zijn.

Edgar N. helpt jou graag met de keuze voor de juiste kleding die jouw zakelijke presentatie versterken. Je gehele zakelijke garderobe wordt met uiterste precisie op maat gemaakt, maar ook voor je vrijetijdskleding biedt Edgar N. mooie oplossingen. Kortom: van Business Monday tot Casual Friday.

De 10 regels