• EdgarNijdam

Werk aan je UITSTRALING!

Bijgewerkt op: 9 okt 2020Hoe komt het toch dat de mijn vriendin mensen aantrekt en dat ik mensen afstoot?

Waarom gaan deuren voor mijn vriend als vanzelf open en voor mij niet?

Mijn collega krijgt dagelijks complimenten, ik helaas niet!

Ruim 25 jaar werk ik in de wereld van stijl en mode. Ik verbaas me er soms over hoe mensen zich kleden en verzorgen. De manier waarop je je kleedt en verzorgt is erg belangrijk in de wereld waarin we leven. Dat betekent echter niet dat dit alles bepalend is. Je uitstraling en je houding bepalen uiteindelijk hoe je overkomt op anderen.

De manier hoe je je kleedt is slechts ondersteunend. De manier hoe je overkomt is allesbepalend.


Je kleding koop je, aan je uitstraling werk je.

Mensen zien eerst je uitstraling, dan pas wat je aan hebt of hoe je er eigenlijk uitziet. Daarom kan een fysiek minder aantrekkelijk persoon er wild aantrekkelijk uitzien door een fantastische uitstraling! Uitstraling komt door wat je denkt en voelt. Als je vaak negatieve gedachten hebt over anderen of over jezelf, zien en voelen mensen dat direct. Terwijl jij vaak denkt dat dat onzichtbaar is. Niet dus. Als je te vaak negatieve gedachtegangen en oordelen hebt over jezelf en anderen, zullen mensen je niet snel benaderen. Je hoeft daarvoor geen aura’s te kunnen zien. Iedereen ziet een positieve of negatieve uitstraling.

Hoe kun je nu elke dag een positieve uitstraling hebben, waardoor de relatie met jezelf verbetert en ook die met anderen? Ik zal je een 5-tal simpele tips geven:


1. Lach!

Chagrijnige mensen hebben per definitie een belabberde uitstraling. Hoe meer je lacht, hoe beter je uitstraling. Daarnaast voel je je ook nog eens beter als je veel lacht.

Dus tover een grote glimlach op je gezicht


2. Eet gezond

Er bestaat een oude maar wijze uitspraak wat voeding betreft:

Je bent wat je eet. Wil jij een uitstraling hebben van een vieze, vette Bic Mac?

Of…. Heb je liever de uitstraling van een prachtige, gezonde salade?


3. Beweeg!

Echt, sporten biedt ongekend veel voordelen voor een betere uitstraling: Een halfuurtje per dag wandelen kan je uitstraling al enorm verbeteren. Zorg er bovendien voor dat je sporten gaat zien als een investering in jezelf.


4. Oogcontact

Mensen die geen oogcontact maken hebben per definitie een belabberde uitstraling.

Mensen die jou niet aankijken of veel wegkijken wekken de indruk dat ze heel onzeker zijn of iets te verbergen hebben. Kijk dus altijd mensen aan als je met ze praat en combineer dit met de open lichaamstaal.


5. Slaap!

Een goeie nachtrust geeft jouw uitstraling de boost die ervoor zorgt dat je uitstraling wordt gezien als fenomenaal. Probeer iedere nacht 7 tot 8 uur slaap te pakken. Zorg er bovendien voor dat je het gebruik van schermen van laptops, mobiels, Ipads, etc. zo vele mogelijk beperkt vlak voor je gaat slapen.


Slaap lekker!Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! Het gaat om jou!


213 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven