• EdgarNijdam

Wat is jouw Blueprint van je leven?Ik wil je een vraag stellen: wat is de blueprint van jouw leven?

Wat is het model van geluk dat jij in je hoofd hebt?


In deze blog heb ik mij laten inspireren door de toespraak van Dr. Martin Luther King, Jr. in 1967 op de Barratt Junior High School in Philadelphia. Hier spreekt hij met studenten over het feit dat ze de beste mensen zijn die ze kunnen zijn, ongeacht hun status in het leven.


Deze toespraak is tijdloos en leert ons durven te dromen, zelfs in de tijd waarin we nu leven.


Wat is een blueprint?


Wanneer je een gebouw of huis wilt bouwen, heb je meestal een architect die een blueprint tekent Deze blueprint dient als patroon, als een gids, zodat het gebouw een goed fundament en gestalte. Dit lukt niet zonder een solide blueprint.


We zijn allemaal bezig met het opbouwen van een structuur in ons leven en de vraag is of je een goede, solide en degelijke blueprint hebt.


Met een blueprint ontwerp je je grotere geheel in je gedachten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je elke mijlpaal in je leven bereikt en consistentie opbouwt in je leven, zelfs als je met onzekerheid wordt geconfronteerd.


Ikzelf heb vorig jaar mijn blueprint ontwikkelt en deze gaat over TAILORING your LIFE.

Ik heb deze verpakt in mijn brandstory, The Tailored Man in Blue, it is you.


Jij hebt het Talent om een positief verschil te maken in het leven van anderen.

Met jouw aandacht voor je Attitude en Authenticiteit weet je mensen aan te trekken.

Jij hebt het Imago waarmee je mensen inspireert.

Jij neemt de Leiding over je eigen Leven.

Jij ontwikkelt je continu en behaalt duurzame resultaten en bouwt duurzame relaties op.

Jij genereert Impact in de wereld en jouw Nieuwe ‘ík’ staat staat als een huis.

Jij Geeft en Groeit en voelt je Gelukkig.


Dit is mijn blueprint, mijn spiegel en de manier hoe ik wil leven en mijn toekomst wil beleven.


Hoe begin je nou met het maken van jouw blueprint van je leven?


Nummer één in de blueprint van je leven, is een diep geloof in je eigen waardigheid, je waarde voor een ander en je geloof in jezelf. Laat niemand je vertellen dat je niemand bent. Voel altijd dat je meetelt, voel altijd dat je waarde hebt, en voel altijd dat je leven een ultieme betekenis heeft.Ten tweede moet je in de blueprint van je leven als basisprincipe de vastberadenheid hebben om uitmuntendheid te bereiken op verschillende terreinen. In de loop van de jaren zal je beslissen wat je in het leven gaat doen, wat je levenswerk zal zijn. Ga erop uit om het goed te doen.


Deuren zullen voor je open gaan, deuren van kansen die niet openstonden voor je ouders en de grote uitdaging waar je voor staat ​​is om klaar te staan ​​om deze deuren onder ogen te zien als ze opengaan.


Ontwikkel je continu en wordt een leerling van het leven. Als je ontdekt wat je in je leven zult zijn, ga er dan op uit alsof de "Almachtige God" je op dit specifieke moment in de geschiedenis heeft geroepen om het te doen. Wees de beste van wat je ook bent.Ten derde moet je blueprint toegewijd zijn aan de eeuwige principes van schoonheid, liefde en gerechtigheid.


“Als je niet kunt vliegen, ren. Als je niet kunt rennen, loop. Als je niet kunt lopen, kruip, maar blijf vooral in beweging. - Dr. Martin Luther King Jr.

We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om deel uit te maken van de bloei van onze samenleving. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om iets te doen om onze medemensen vooruit te helpen. Het leven is beladen met uitdagingen die ertoe kunnen leiden dat we het willen opgeven. Geef niet op, want het is zo gemakkelijk om de wereld achter je te laten en op een manier te leven die alleen maar energie kost. Laten we niet vergeten dat er iets is dat we allemaal kunnen en moeten doen om deze wereld te verbeteren.Maak je eigen blueprint.


Het is niet gemakkelijk om te weten wat je met je leven moet doen. Voor mij duurt deze reis al bijna 52 jaar. Vorig jaar heb ik mijn leven gereflecteerd en mijn levensverhaal op papier gezet. Ik leerde van mijn levenslessen en schreef mijn principes op papier. Op deze manier probeerde ik een soort patroon voor mijn eigen leven te ontwikkelen. Daarna begon ik met het maken van mijn lijst en begon ik met na te denken over dingen waarvan ik geloof dat ze zeker voor mij zijn. Ik dacht goed na over de wereld waarin ik wil leven.


Dit zijn mijn principes: Verbind, Leer, Inspireer, Groei met Stijl in je pak en word de TAILOR over je eigen leven.


Als je geen lijst hebt, raad ik je ten zeerste aan er een te maken. Het heeft me echt geholpen duidelijk te maken wat ik met mijn leven wil doen en hoe ik mijn eigen acties moet beoordelen. Het heeft me geholpen te begrijpen waar ik veranderingen moet aanbrengen. Ik hoop dat dit je helpt bij je reis, waar je ook bent, blijf in beweging.


Deze vragen zullen je helpen om duidelijk te maken wat je in je leven wilt doen. Het is een activiteit in reflectie. Probeer hier minstens een uur over na te denken en kom er later op terug.


1. Wat zijn mijn principes?

2. Wat zijn mijn passies?

3. Wat is het leven dat ik wil?


Ik wil ervaren:

ik wil zijn:

ik wil hebben:


4. In welke wereld wil ik leven?


Ik wil leven in een wereld die het volgende voor mij heeft:

Ik wil leven in een wereld die als volgend is:


Ik wens je veel succes en inspiratie bij het maken van je eigen blueprint.


Tenslotte wil ik de inspirerende speech van Dr. Martin Luther King jr. met je delen die hij in 1967 op de Barratt Junior High School in Philadelphia deelde. Hier spreekt hij met studenten over het feit dat ze de beste mensen zijn die ze kunnen zijn, ongeacht hun status in het leven. Dit is echt een tijdloos document met zoveel kracht, passie en liefde gesproken.

Geniet ervan!Wat jouw blueprint ook zal zijn, besef dat je je eigen leven betekenisvoller kunt maken door een eerste stap te zetten. Met het zetten van deze eerste stap begin je de reis naar een leven van groei en geluk.


Ik wens je een mooie reis naar een gelukkig leven.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?

31 keer bekeken0 reacties