• EdgarNijdam

Wat geeft jouw leven betekenis?Het kan gemakkelijk zijn om door het doolhof van het leven te rennen zonder na te denken over de betekenis ervan.


Wat geeft jouw leven betekenis?


Maakt het uit wat je doet? Wat nog belangrijker is, maakt het jou uit wat je doet?


Het gevoel dat wat je doet een echt doel en betekenis heeft die belangrijk voor je is, kan een enorm verschil maken in je leven. Het maakt ‘elke dag opstaan’ ​​het meest opwindende ding ter wereld.


Je kunt niet wachten om aan de slag te gaan. Vergeet jezelf te dwingen om hard te werken, het wordt belangrijker om jezelf eraan te herinneren pauzes te nemen om te eten!


Het zoeken en verlangen naar betekenis in je leven is typisch iets menselijk. Sommige mensen weten op hun 16e wat hun leven betekenisvol maakt, terwijl anderen (zoals ik) er pas achter komen als ze rond de 50 zijn. De meeste mensen op aarde komen er ‘te laat’ of nooit achter, met de simpele reden dat ze leven in de systemen van anderen en in de waan van de dag.


Wat zijn nou de dingen die ons leven betekenis geven?


Voor de één is het dienen van anderen wat zijn/haar leven zinvol maakt, terwijl voor de ander het opvoeden van zijn/haar kinderen het leven betekenisvol maakt. Wanneer mensen uitleggen wat hun leven zinvol maakt, zijn er vier dingen die vaak gezegd worden:


  1. Het hebben van relaties en banden met anderen.

  2. Iets wat de moeite waard is om te doen met je tijd.

  3. Verhalen vertellen die je helpen jezelf en de wereld waarin je leeft te begrijpen.

  4. Het hebben van ervaringen van ontzag en verwondering.


Kortom: erbij horen, doelen, storytelling en het mystieke.


Erbij horen: We willen er allemaal graag bij horen en als mens je gewaardeerd voelen door anderen. Wanneer mensen door anderen worden afgewezen of genegeerd, beoordelen ze hun leven als minder zinvol.


Doel: De definitie van een doel is dat je op de een of andere manier een bijdrage levert aan anderen. Het doel van een persoon kan zijn om armoede in de wereld uit te bannen, terwijl het doel van een ander misschien meer lokaal is: een goede ouder of collega zijn.


Storytelling: Het is hoe we onze ervaringen en de wereld om ons heen begrijpen. Als we iemand proberen te leren kennen, vragen we hem wat zijn verhaal is. Als we willen dat iemand ons kent, delen we ons verhaal. Verhalen vertellen helpt ons anderen en onszelf te begrijpen.


Het mystieke: momenten van ontzag, zelfverlies en verwondering zijn zeer krachtige bouwers van betekenis. Het zijn de ervaringen die ons verbinden met het grotere. Dit kan gebeuren tijdens meditatie en gebed of wanneer je een wandeling door het bos maakt of vol ontzag opkijkt naar de sterrenhemel.


Op welke pijler leun jij het meest?Hoe geef je nou meer betekenis aan je leven geven?


In het afgelopen jaar heb ik geleerd dat je op alle vier de pijlers kunt leunen. Mijn boodschap, Verbind, Leer, Inspireer, Groei met Stijl in je pak en word TAILOR over je eigen leven, heeft me hiermee geholpen. Door mijzelf te ontwikkelen is het “erbij horen” niet meer het enige wat betekenis geeft in mijn leven. Ik heb mijn doel, mijn verhaal en mijn verwondering in het afgelopen jaar ontwikkeld en dat maakt mijn leven op dit moment zinvol. Er komen veel nieuwe mensen op mijn pad, ik deel mijn verhalen en maak de eerste kilometers met mijn TAILORING-model.


Ik heb 10 tips voor je die mij in het afgelopen jaar geholpen hebben om meer betekenis in mijn leven te vinden. Ze helpen mij elke dag om zin in mijn leven te hebben en dat maakt mijn leven een stuk boeiender, inspirerender en leuker dan voorheen.


1. Weet wat “echt” belangrijk voor je is.


Schrijf je top 5 dingen op waarvan je denkt dat ze de essentie zijn van hoe je wilt leven. Ik heb ze verpakt in mijn boodschap die ik hierboven met je deelde. Het kunnen echter ook dingen zijn als 'tijd met je gezin' of 'elke dag zingen'. Kies er 5 die voor jou belangrijk zijn.


2. Leef je passie.


Ik gun dit iedereen, want dit is wat het leven de moeite waard maakt. Je passie leven geeft je leven een ware betekenis en een helder doel.


Als het je niet lukt (of er niet klaar voor bent) om met je passie geld te verdienen, zorg er dan voor dat je er elke dag wat tijd voor vrijmaakt. Door aan je passie te werken en er goed in te worden, krijg je uiteindelijk de kans om er geld mee te verdienen. Wees er klaar voor om die kans te grijpen!


3. Ontdek het doel van je leven.


Als je jezelf een reden zou moeten geven om te leven, wat zou dat dan zijn?

Waar sta je voor? Aan welke principes hecht je de hoogste waarde? Is het je levensdoel om anderen te helpen? Is het om anderen te inspireren met geweldige kunstwerken of is het iets anders?


Het vinden van je doel in je leven is best ingewikkeld. Ikzelf had lang geen idee waar ik moest beginnen. Nu weet ik dat ik met mijn opgedane kennis, ervaring en levenslessen ambitieuze, ondernemende vrouwen kan helpen met authentieke personal branding. Het maakt mijn leven de moeite waard en iedere dag werk ik aan mijn doel.


4. Wees zelfbewust.


Een groot deel van mijn leven speelde zich af in het onbewuste. Mijn acties, mijn keuzes, mijn principes liet ik afhangen van anderen en de omstandigheden in mijn leven.

Ik dwaalde van mijn pad af en leidde een onrustig leven. In het afgelopen jaar hervond ik mijn “zelfbewustzijn” en daarmee vrijheid om te zijn wie ik “echt” wil zijn.


5. Focus.


In plaats van 3 of 4 doelen na te jagen en weinig vooruitgang te boeken, kun je je energie beter op één ding richten. Dit is focus en hiermee verlicht je niet alleen een deel van de stress die gepaard gaat met het multitasken, je zal ook veel succesvoller zijn.


We laten ons iedere dag gemakkelijk afleiden, maar probeer echt je doel af te stemmen op iets waar je een passie voor hebt, zodat je een innerlijke drive ontwikkeld om gefocust te werken en het goed te doen.6. Meer geld uitgeven aan mensen (jezelf) dan aan dingen.


Velen denken dat ik een grote inloopkast heb, met tientallen pakken, shirts, schoenen, etc. Het is mijn beroep om mannen te helpen aan een onweerstaanbare eerste indruk zonder ook maar 1 woord te zeggen. Dit heeft niets te maken met kwantiteit, maar juist met kwaliteit en intelligentie.


In het afgelopen jaar gaf ik veel meer geld uit aan mijn eigen ontwikkeling dan aan spullen en dingen. Hierdoor kan ik nu tijd investeren in een aantal mensen die op mijn pad zijn gekomen. Ik help ze met mijn lessen, inzichten, ervaring en kennis en dat maakt mijn leven echt zinvol.


Ik adviseer je om goed na te denken over wat je koopt en beter na te denken over het uitgeven van je geld aan ervaringen met vrienden en familie en aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft niet alleen een diepere betekenis aan je leven, maar je zult er ook een gelukkiger mens van worden.


7. Leef met compassie.


Oordeel niet over een ander, ook al heeft de ander fouten gemaakt, stommiteiten begaan of zichzelf in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd. De ander aanvaarden is een belangrijke voorwaarde. Aanvaard hoe de ander is en niet zoals je de ander graag ziet.


8. Vind een manier om iets terug te doen.


Doe iets dat zowel je overtuigingen als je passies eer aandoet, terwijl je iets teruggeeft aan de wereld. Door iets terug te geven, vind je onvermijdelijk een doel in de handeling. Hoe meer je geeft, des te sneller zal je ontdekken dat je leven meer betekenis en een doel heeft.


9. Maak je leven simpeler.


Door je leven simpeler te maken, heb je meer tijd om te doen wat je leven betekenis geeft. Bovendien kan het je helpen om stress te verminderen, je leven beheersbaarder te maken en productiever te worden.


Laat los wat je niet nodig hebt!


10. Stel dagelijkse doelen.


Iedere ochtend heb ik drie doelen die mijn dag zinvol, positief en energiek maken. Het schrijven van mijn wekelijkse blog, het opnemen van mijn wekelijkse podcast, werken aan mijn TAILORING model, afspraken met inspirerende mensen, een room hosten op Clubhouse, het volgen van mijn trainingen, een wandeling door de natuur. Het zijn deze dingen die Het kan gemakkelijk zijn om door het doolhof van het leven te rennen zonder na te denken over de betekenis ervan.Het komt uiteindelijk hier op neer: Het leven gaat over je reis, niet over je bestemming. Een doelgericht leven leiden geeft zowel vervulling als betekenis aan je reis.


Wat jouw stappen ook zullen zijn, besef dat je je eigen leven betekenisvoller kunt maken door een eerste stap te zetten. Met het zetten van deze eerste stap begin je de reis naar een leven met meer betekenis.


Ik wens je een mooie reis naar een betekenisvol leven.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?17 keer bekeken0 reacties