• EdgarNijdam

Wat beweegt jou?Waar sta je voor, wie ben je werkelijk en wat wil je bijdragen aan de groei van een ander?

Deze vraag stel ik mijzelf vaak en door mijzelf deze vraag te stellen merk ik dat ik beweeg.


Ik beweeg omdat ik leer van de lessen vanuit mijn eigen leven.

Ik beweeg omdat ik leer van de lessen uit mijn trainingen.

Ik beweeg door de bijzondere gesprekken met mijn gasten die ik voer in mijn “The Tailored Man in Blue, it is you” podcast.

Ik beweeg door het schrijven van blogs die mij nieuwe inzichten geven.

Ik beweeg omdat ik plezier heb in mijn werk.


Kortom ik beweeg omdat ik ‘LEEF’.


Ik zou je ook kunnen vertellen wat me letterlijk in beweging brengt. Denk aan sporten of reizen, wandelen of fietsen. Het leven draait om beweging en gebrek aan beweging betekent gebrek aan leven. Dus als je jezelf acht uur lang in een stoel krult over een toetsenbord, en je doet dit dag in dag uit, dan zullen je geest en lichaam klaar zijn voor een structurele ramp.


Gebrek aan beweging is verlamming. En mentaal en emotioneel verlamd blijven, vooral als je verdrietig, van streek of opgewonden bent, zorgt voor zijn eigen soort ramp.


Dit maakt beweging in elke modus essentieel voor een gezond leven. Je bent een lichaam in beweging. Je lichaam bevat een samenvloeiing van energie en intelligentie. Hoe meer je beweegt, hoe lichamelijk, mentaal en emotioneel levendiger je wordt.


Ik graaf echter dieper door mezelf af te vragen wat mijn motief is om überhaupt te bewegen of wat me in beweging brengt in het leven.


Wat beweegt jou?

Wat inspireert jou?

Wat inspireert jou om te bewegen?


Hoe langer ik erover nadenk, des te moeilijker het wordt om een ​​antwoord te vinden.


Ik ben er door schade en schande achter gekomen dat eerlijkheid het beste beleid is. Dat maakt me misschien naïef en kwetsbaar, maar ik blijf graag bij deze overtuiging en ik wil graag mijn eigen leven leiden.


Ben ik een idealist?

Ben ik een opportunist?

Ben ik een optimist?


Het zou kunnen, maar het zorgt wel voor beweging.


Ik streef naar, ik hoop, ik geloof, ik verwacht iets bij te dragen en zinvol te zijn als ik mijn leven bewust, oprecht en eerlijk leef. Dit kan van alles zijn en het maakt om deze reden niet uit wat ik doe, maar voor mij gaat het erom hoe ik het doe.


Regelmatig heb ik mij laten leiden door angst, frustraties en teleurstellingen, waardoor mijn kijk op de wereld bitter en cynisch werd. Er waren tijden dat ik het liefst een week lang in mijn bed bleef liggen, omdat ik mij zo machteloos en verloren voelde.


Hoge pieken en dalen wisselden elkaar af in mijn leven. Het is heel geruststellend dat alles altijd in beweging zal zijn, dat het leven verandert en altijd zal veranderen. Emoties, pijn, verdriet, maar ook euforie, liefde en geluk zijn continu in beweging.


Vanuit mijn levensverhaal en levenslessen weet ik nu dat alles goed zal komen, mits ik in beweging blijf.


Beweging is dan ook mijn drijfveer om aan de slag te gaan, door te gaan en deze vraag ook aan anderen te stellen. Wat beweegt jou?


Ga je verhuizen of blijf je waar je bent? Voor een eerlijk antwoord op deze vraag is het van belang om je persoonlijke en professionele klok terug te spoelen.. Ga een, twee of zelfs drie jaar terug en vraag jezelf nu af:


Hoe ben ik veranderd?

Wat heb ik geleerd?

Wat heb ik gedaan, bereikt?

Hoe heb ik waarde toegevoegd?Heb ik mij in de afgelopen jaren veel uitgerekt, ben ik gegroeid en heb ik mij ontwikkeld? Wat is er veranderd t.o.v. twee, drie jaar geleden? Denk hierbij eens aan de volgende vijf belangrijke gebieden waar uiteindelijk je leven om draait.


Familie:


Denk eens na over je gezin. In je relatie gaat het om de juiste persoon te zijn. Ben jij "de juiste persoon" voor je partner? Ben je bezig om je te verbeteren? Hoe zit het met je kinderen? Wat doe je om ze te betrekken en om aanwezig te zijn, om intellectueel en emotioneel betrokken te zijn bij hun leven?


Vrienden:


Hang je nog steeds rond met dezelfde menigte, voer je nog steeds dezelfde gesprekken, doe je nog steeds dezelfde dingen? Of stel je dieper liggende vragen, begin je een discussie, voeg je waarde toe en praat je over zinvolle kwesties en daag je je vrienden uit om na te denken, te onderzoeken en te leren.Geloof en spiritualiteit:


Wat heb je de afgelopen jaren gedaan om je geloof te laten groeien? Mediteer je? Neem je voldoende tijd en rust voor jezelf? Zoek je de natuur op? Verdiep je je in spiritualiteit? Doe je aan yoga? Uit je je dankbaarheid?


Is je spiritualiteit in vergelijking met twee jaar geleden afgenomen, tot stilstand gekomen, voel je je hoopvol of hopeloos? Ben je aan het leren, stel je vragen en groei je? In ons leven lijkt het alsof de donkerste momenten ons oproepen om te kiezen tussen liefde of angst?

Vaak overwint angst op korte termijn, maar op lange termijn blijkt angst nooit vruchtbaar. Ik heb geleerd dat wanneer ik slim ben en kies voor geloof, mijn geloof me door angst en moeilijke tijden heen beweegt.


Plezier:


Professionaliteit, serieus zijn en intensiteit worden sterk overschat. Plezier, pret en lachen zijn gezond. Plezier, pret en lachen zouden onze favoriete medicijnen moeten zijn. Als we lachen, maakt ons lichaam endorfine aan en wanneer endorfine stroomt, verbetert ons immuunsysteem en wordt onze stress verminderd.


Het delen van je talenten:


Met het delen van je talenten zet je mensen om je heen in beweging. Of het nu je zangtalent is of je talent om mensen te laten lachen. Je talent heb je en met je talent ben jij in staat om mensen te helpen en te inspireren. Ik moedig je dan ook aan om op zoek te gaan naar jouw echte talent. Wat is het waarvan je die twinkeling in je ogen krijgt? Waar word je ‘s nachts wakker van? Wat is het waar jij vol passie uren over kan praten?


Als je je lichaam beweegt, beweeg je zowel je emoties als je geest.

Als je beweegt, verander je dingen.


"Ik beweeg, daarom ben ik."


Zonder beweging is er immers geen leven. Je kunt niet op één plek blijven en de reis voortzetten. Verbinden met wat je beweegt, fysiek en emotioneel, is beweging, en beweging geeft betekenis en vreugde aan je leven. Blijf dus in beweging, maar doe het in je eigen stijl.


Sinds ik mijn brandstory, The Tailored Man in Blue, it is you, heb ontwikkeld ben ik constant in beweging. Ik heb mijn talent gevonden en gebruik deze om te verbinden, te leren, te inspireren en te groeien, zodat ik de tailor word over mijn eigen leven.Ik wens je een mooie reis naar een leven waarin je je beweegt en met je talent bijdraagt en anderen inspireert.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?

36 keer bekeken0 reacties