• EdgarNijdam

Stop NEGATIEVE zelfpraat om stress te verminderen, denk POSITIEF in 7 eenvoudige principes.


Positief denken helpt je je stress te verminderen en kan zelfs je gezondheid verbeteren.


Is jouw glas half leeg of half vol? Hoe je deze eeuwenoude vraag over positief denken beantwoordt, kan een weerspiegeling zijn van jouw kijk op het leven, je houding ten opzichte van jezelf en of je optimistisch of pessimistisch bent. Een bijkomend voordeel van positief denken is dat het zelfs je gezondheid ten goede beïnvloedt.


Vorig jaar begon ik aan een nieuwe reis in mijn leven. Eén van de dingen die ik als eerste toepaste was het implementeren van de volgende drie woorden in mijn leven: Optimistisch, Energiek en Authentiek. Ik sprak met mezelf af dat ik hoe dan ook volgens deze drie woorden mijn uren, dagen en weken wilde doorbrengen.


Positief denken betekent niet dat je je kop in het zand steekt en de minder prettige situaties van het leven negeert. Positief denken betekent gewoon dat je onaangenaamheden op een positievere en productievere manier benadert. Je denkt dat het beste gaat gebeuren, niet het ergste.


Positief denken begint vaak met praten tegen jezelf. Praten tegen jezelf is de eindeloze stroom van onuitgesproken gedachten die door je hoofd gaan. Deze automatische gedachten kunnen positief of negatief zijn. Een deel van je zelfpraat komt voort uit logica en rede. Een ander deel kan voortkomen uit misvattingen die je creëert vanwege een gebrek aan informatie.


Als de gedachten die door je hoofd gaan meestal negatief zijn, is je kijk op het leven waarschijnlijk pessimistischer. Als je gedachten overwegend positief zijn, ben je waarschijnlijk een optimist. Ik kies graag voor het laatste, wat kies jij?Vorige week ontving ik Vincent van Dam in mijn “The Tailored Man in Blue, it is you” podcast. Voorafgaan aan deze inspirende podcast ontving ik van Vincent zijn boek: Het overweldigende effect van 1% meer bewustzijn. Ik las dit boek in één adem uit en het gaf me veel mooie en nieuwe inzichten.


In Vincent’s boek kwam ik de 7 principes om positief te denken tegen tegen welke ik in deze blog graag met je deel. Deze 7 principes komen uit een prachtige wetenschap uit Hawaï om op een gezonde positieve manier in het leven te staan en draagt de naam Kahuna. Kahuna is gebaseerd op de menselijke psychologie en bedoeld om je dagelijks te ondersteunen in een vreugdevol en zinvol leven. De wetenschap is gebaseerd op 2 ideeën:


Geen zonde geen pijn.


Het is simpelweg zonde om een zonde te begaan omdat het uiteindelijk tot pijn leidt.


Geef om te ontvangen.


Help anderen zodat zij zich waardevol en goed voelen en je zult je waardevol en goed voelen.


Kahuna brengt 7 principes die mij nu al hebben geholpen meer sturing te geven aan mijn leven.


1. De wereld is wat jij denkt dat het is: Eke


Denk je in tekort dan leef je in een wereld van tekorten. Denk je in overvloed dan leef je in een wereld van overvloed. Als je de wereld wilt veranderen, verander dan je manier van denken over de wereld.


2. We zijn met elkaar verbonden. Er is geen scheiding en geen limiet: Kala


Laat het idee van gescheiden zijn los en sta ontspannen en relaxt in een relatie. Als je in staat bent om in je gedachten verbinding te zoeken met anderen en het idee van gescheiden te zijn los kan laten dan ontstaat vanzelf weer de verbinding.


3. De energie stroomt naar waar je aandacht heen gaat: Makea


De wereld is een enorme grote spiegel en spiegelt wat jij aan energie uitzendt. De signalen hebben een bepaalde intentie die positief of negatief is. Blije mensen wonen in een blije wereld en angstige mensen wonen in een angstige wereld. Dat waar je je aandacht op richt groeit


Vragen die je kunnen helpen zijn:

  • Wat ervaar jij in je leven?

  • Wat wil je ervaren in je leven?

  • Welke energie wil je uitzenden?

  • Waar wil je je aandacht op richten?


4. Kracht is alleen aanwezig in het nu: Manoua


Gisteren is as, morgen is hout en vandaag brandt het vuur helder. Je toekomst wordt gevormd door de gedachten die je nu denkt. Het is als krachtvoer, energie die je aan je toekomst geeft. Hoe gezonder je gedachten en gevoelens zijn hoe gezonder je toekomst is.


5. Houd van iemand of iets, simpel en puur: Aloha


Aloha betekent in essentie: “wees blij met…”.

Als je blij bent met de mensen en dingen die nu in je leven aanwezig zijn genereert dat meer blijdschap. Moeder Teresa zei:


“Wees blij in het moment, dat is genoeg. Elk moment is het enige dat we nodig hebben, niet meer”.

6. Er is één creatieve kracht: Mana


De kracht die het gevoel geeft: “Ik leef”! Deze kracht moet je persoonlijk vinden in jezelf, in je hart. Deze kracht stroomt in alles wat leeft. We laten deze kracht echter vaak van buitenaf beïnvloeden. Wanneer je denkt dat krachten buiten jou invloed op je hebben, dan word je innerlijke kracht minder. Het tempert je vermogen om te stralen en creatief te zijn.


Nelson Mandela liet zijn innerlijke kracht niet breken. 28 gevangenisjaren versterkten zijn innerlijke kracht. Mandela zei:


“Toen ik naar de poort liep die me naar de vrijheid bracht wist ik dat, als ik niet de verbittering en haat achter me zou laten, ik nog steeds in de gevangenis zou zijn”.

7. De effectiviteit is de maat van de waarheid: Pono


Er is altijd een alternatieve manier om verder te komen. Er is niet één medicijn voor de genezing en er is niet één manier om gelukkig te worden. Als je openstaat voor dit idee, als je kan loslaten dat er maar één manier is om iets te verbeteren dan vind je de meest effectieve manier om je doelen te bereiken.Als je de neiging hebt om een negatieve kijk op jezelf en de wereld te hebben, verwacht dan niet van de ene op de andere dag een optimist te worden. Maar door te oefenen zal je uiteindelijk minder zelfkritiek en meer zelfacceptatie ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat deze 7 krachtige tips uit het boek, Het overweldigende effect van 1% meer bewustzijn, van Vincent van Dam je hierbij zullen helpen.


Ben je benieuwd naar deze "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast?

Je kan deze via hieronder beluisteren.
Wil jij ook graag positief in het leven staan, maar vind je dit lastig door alles wat er met je gebeurt? Ik nodig je graag uit in mijn "The Tailored Man in Blue, it is you" showroom voor een inspirerende kennismaking.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model helpt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You". Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! In een pak zitten een hart en een ziel, het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven