Zoeken
  • EdgarNijdam

Stijlvol gekleed en de deuren gaan voor je open!

Bijgewerkt: jul 7De boer bedekt zijn lichaam, de rijke man of de dwaas siert zichzelf, en de elegante man kleedt zichzelf. De elegante man kleedt zich tijdloos en heeft een eigen stijl. Stijl is het antwoord op alles. Het is een frisse manier waarop je iets saais kunt benaderen, of iets gevaarlijks. Maar het is beter om iets saais te doen met stijl dan iets gevaarlijks zonder stijl.

Stijlvolle mannen vallen nooit op door uiterlijk vertoon, maar juist door ingetogenheid. Ze leggen de aandacht op kleine subtiele details als een stijlvol horloge of mooie manchetknopen. Ze lopen ook niet te pochen, maar zijn vriendelijk en behulpzaam. Een stijlvolle man ziet eruit alsof hij nadenkt over zijn kledingkeuze, zijn kleren zorgvuldig aantrekt en ze vervolgens compleet vergeet.
Bekende stijliconen als Giorgio Armani, Karl Lagerfeld, Tom Ford en Ralph Lauren delen allemaal dezelfde mening. Ze streven er niet naar om in de mode te zijn. Want als je ‘in de mode’ bent, raak je er ook weer uit.’ Ze maken duidelijke keuzes en zijn standvastig.

Ik krijg als adviseur vaak de vraag: “Wat is er in de mode?” Stiekem moet ik dan altijd een beetje lachen. Ik laat dan altijd zien wat er in de mode is en vervolgens hoor ik dan: “Je denkt toch niet dat ik dat aantrek!” Uiteindelijk verkoop ik dan weer een maatpak in de bekende blauw- of grijstinten en witte en lichtblauwe shirts. Niets is veranderlijker dan de man.


Nu we het toch over mode hebben. De 2 belangrijkste trends voor voorjaar/zomer 2020 hebben niets meer met mode te maken, maar meer met lifestyle. Deze trends zijn:


1. Vergrote functionaliteit – kleding voor elke dag en elke situatie

2. Meer duurzame en eco-vriendelijke merken


Een belangrijke trend in mijn vakgebied is het geruite pak. Zowel subtiele ruiten als uitgesproken ruiten, waarbij de kleuren groen en aubergine voor een verrassing zorgen.

Gelukkig houd ik me meer met stijl bezig. Wat mij betreft zeggen de pasvorm van een pak en de kwaliteit van de stof meer over de uitstraling dan de kleur of het dessin.


Onlangs vertelde een relatie van me het volgende:

“Sinds ik mooie maatpakken draag, lijkt het net of de deuren makkelijker voor mij open gaan”. En dat is nou precies wat je wilt bereiken met kleding!Edgar Nijdam

Authentic Personal Branding


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe formule die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you”.0 keer bekeken

Hoofdstraat 124

3972 LD  Driebergen-Rijsenburg

edgar@edgar-n.nl

0343-511013

©2020 Edgar N. - NL002148971B67