Zoeken
  • EdgarNijdam

Wie ben ik?

Bijgewerkt: mei 29
Ik ben Edgar Nijdam, trotse vader van Annemijn. Ik ben eerlijk, hartelijk, gepassioneerd en creatief ondernemer in maatkleding en ben goed in wat ik doe. Ik wil iets betekenen en help graag anderen. Ik ben leergierig en sta open voor kritiek. Ik ben soms wat impulsief, waardoor ik wel eens een foute beslissing neem. Ik ben blij met wie ik ben.

Wie ben jij nou eigenlijk? Die vraag werd mij een aantal jaren geleden door mijn toenmalige coach gesteld. Ik was verbaasd over het feit dat ik best lang moest nadenken om tot een zinnig antwoord te komen. Een hele simpele vraag met veel antwoordmogelijkheden. EĆ©n van de antwoorden die ik gaf, was: ā€œIk ben een stoere Fries.ā€ Dit antwoord gaf me veel energie en zelfvertrouwen. Een ander antwoord dat ik gaf was: ā€œIk ben gemakzuchtig en egoĆÆstisch.ā€ Dit antwoord raakte me diep in de kern en beviel me totaal niet. Uiteindelijk stonden er op de flipover wel 20 antwoorden en toen ik ze stuk voor stuk doornam, zag ik dat ik meerdere gezichten heb: positieve en negatieve, sterke en zwakke, mooie en lelijke. Ik kreeg een goed zelfbeeld en het werd me duidelijk dat ik bepaalde acties moest ondernemen.


Het meest voor de hand liggend is dat ik mijn negatieve, zwakke, niet zichtbare en lelijke kanten zou willen beĆÆnvloeden. In overleg met mijn coach besloot ik echter aan mijn positieve, sterke, zichtbare en mooie eigenschappen te werken. Het resultaat was verbluffend. Binnen een jaar zag ik meerdere negatieve eigenschappen als bijna vanzelf verdwijnen.Werken aan je zelfbeeld zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Het zorgt voor persoonlijke groei, zelfkennis en zelfwaardering. Zelfwaardering is eƩn van de belangrijkste ingrediƫnten van je zelfbeeld. Hoe je jezelf waardeert, betekent direct of je negatief of positief over jezelf denkt. Waardering voor jezelf bestaat uit je goed voelen over wie je bent. Ik mag er zijn met mijn positieve en negatieve eigenschappen. Het bizarre is dat veel mensen de gewoonte hebben zichzelf minder te waarderen op grond van eƩn of enkele negatieve eigenschappen. Dit maakt velen onzeker.

Twee jaar geleden heb ik een enquĆŖte opgesteld voor een grote groep ZZP-ers.

EĆ©n van de vragen was: ā€œWat zijn de grootste frustraties die je verwachtingen, behoeften en doelen in de weg staan?ā€ De top 3 antwoorden zagen er als volgt uit:

FaalangstOnzekerheid (over uiterlijk)Niet zichtbaar zijn als persoon

Het werd voor mij duidelijk dat veel mensen een laag zelfbeeld van zichzelf hebben en dat is jammer.


Waarom schrijf ik dit nou allemaal? Ik schrijf dit, omdat ik zie dat veel mannen en vrouwen zich laten coachen op diverse terreinen. EĆ©n belangrijk ding wordt vaak vergeten en dat is de aandacht voor je eigen persoonlijke presentatie: je kleding, je verzorging, je vitaliteit. Kortom, alles wat een ander ziet, oftewel jouw IMAGO. Of ik op een netwerkbijeenkomst, een galafeest, een nieuwjaarsbijeenkomst of op een beurs aanwezig ben, ik zie overal hetzelfde. Mannen en vrouwen die qua presentatie de plank misslaan. En het is zo gemakkelijk. De belangrijkste boodschap die ik mee kan geven is: ā€œHoud het SIMPEL!ā€

Naast het leveren van stijlvolle maatkleding, zie ik het ook als mijn taak om het zelfvertrouwen van mijn cliƫnten te versterken. Het dragen van goed zittende en kwalitatieve kleding zorgt ervoor dat je beter overkomt en communiceert.WIE BEN JIJ?


Edgar Nijdam

Authentic Personal Branding


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, ā€œTailormade for Menā€. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over ā€œTailor your Personal Brandā€ zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe formule die hieruit ontstaan is, is ā€œThe Tailored Man in Blue. It is youā€.
0 keer bekeken

Hoofdstraat 124

3972 LD  Driebergen-Rijsenburg

edgar@edgar-n.nl

0343-511013

ā€‹

Ā©2020 Edgar N. - NL002148971B67