• EdgarNijdam

Personal Branding: Werk of Hobby?Je erkent het belang van het opbouwen van een sterk personal brand, anders zou je deze blog niet lezen. Maar heb je een manier gevonden om personal branding leuk te maken?


Eerlijk gezegd is personal branding veel minder effectief als je het als een hobby beschouwt, iets dat je erbij doet. Je publiek zal dat merken en het zal geforceerd en kunstmatig aanvoelen. Als je personal branding als je werk gaat zien en er “echt” aandacht aan besteed zullen je klanten zich meer aangetrokken voelen tot je merk.


Het opbouwen van een personal brand is niet eenvoudig. Afgezien van alle hype en succesverhalen die je leest en hoort, is het hard werken. Ik vergelijk het vaak met het zoeken naar een lichtschakelaar in een donkere kamer, waarvan je niet weet waar deze zit.


Bij het opbouwen van een personal brand zal je vaak twijfelen, aangezien je je vaak zal afvragen ​​of je ooit de finish zult halen. Die finish zal je waarschijnlijk nooit halen, maar met het opbouwen van je personal brand wordt je leven wel leuker, uitdagender en veelzijdiger.


Ikzelf zie het opbouwen van mijn personal brand als mijn feestje. Hoe gezelliger ik het maakt, des te meer bezoekers komen er op af.


"Maak je merk “echt”, levendig en leuk en word aantrekkelijk".

Het lijkt erop dat als je in de huidige economie succesvol wilt zijn, je een mix van vaardigheden en een positieve mindset moet ontwikkelen. Een mix van geloofwaardigheid en kwetsbaarheid, van hard skills en soft skills, van je buitenkant en je binnenkant.

Dit is best lastig en het vergt bovendien veel energie.


De concurrentie om klanten en marktaandeel is hevig en je moet steeds op de hoogte blijven van je imago, je product- en servicelijn en je branche. Tegelijkertijd moet je je emoties beheersen terwijl ze heen en weer springen tussen vreugde, verbijstering en uitputting.


Het bijwerken van je blog, het maken van verbindingen op Linkedin, Facebook en Clubhouse is het gemakkelijke deel van het proces. Het is een kwestie van richten, schieten en herladen.


Je vermogen om je merk op een consistente manier te doen onderscheiden, is een stuk complexer en vraagt om evenwicht tussen zowel entertainment en vaardigheden. Als je zonder kompas in een zeilboot naar het noorden vaart, is het zeker dat je een spelletje gaat spelen met je binnenste.


Jim Rohn zei heel mooi:


"It is the set of the sails, not the direction of the wind that determines which way we will go".

Het lastige bij het opbouwen van je personal brand in het 'nieuwe nu' is het toepassen van alles wat je in de afgelopen 12 maanden in webinars, workshops en/of trainingen hebt geleerd. Hoe kan jij nu waarde toevoegen met al die nieuwe kennis die je in het afgelopen jaar hebt geleerd?


Nu komt het erop aan dat je de opgedane inspiratie verbindt met transpiratie. Je zal je mouwen moeten opstropen en aan de slag moeten gaan. Denk goed na over hoe jij je eigen feest wilt organiseren, zodat er zoveel mogelijk gasten bij je binnen komen.


In het afgelopen jaar heb ik een aantal tactieken geleerd die mij hebben geholpen om op te vallen in de massa. Deze tips voor zowel zakelijk als persoonlijk succes zullen je helpen om gefocust te blijven in deze onzekere tijden.


Als je geen moeite wilt doen en op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing, lees dan niet verder en doe iets anders.


Het opbouwen van je personal brand is namelijk geen hobby. Als je het werk wel wilt doen, lees dan verder en pluk de vruchten.Wat doe je precies?


Allereerst moet duidelijk zijn wat je toegevoegde waarde is en deze zal je duidelijk en beknopt moeten verwoorden. Verkoop het "grote plaatje" en niet elk kenmerk dat jouw klant over jou en je product of dienst kent. Als mensen mij vragen wat ik verkoop zeg ik altijd: Een onweerstaanbare eerste indruk zonder ook maar 1 woord te zeggen. Ik heb het niet over stoffen, modellen of knoopjes, maar verkoop de grote uitkomst.


Met mijn TAILORING model help ik ambitieuze, ondernemende vrouwen met een heldere missie met het ontwikkelen van een authentiek personal brand, een magnetiserende brandstory en een krachtige boodschap. Ik help ze vrijheid te vinden om zichzelf te zijn, meer klanten aan te trekken, meer energie en vertrouwen in zichzelf te ontwikkelen en een betere relatie op te bouwen met hun publiek vanuit hun verhaal en levenslessen. De wereld verdient XX-leiderschap.


Doe rustig aan.


Maak het werken met jou inspirerend en leuk. Klanten zullen je vermijden als zakendoen met jou te omslachtig is. De meeste klanten hebben al genoeg kopzorgen, dus die willen ze zeker niet van jou krijgen. Maak van zakendoen met jou een feestje en nodig je klanten uit voor dat feestje.


Heb het juiste perspectief.


De dingen zijn nooit zo slecht als ze lijken (en ook niet zo perfect). Blijf slijpen, glimlachen en zie de dingen in het juiste perspectief. We hebben allemaal slechte dagen, dus vermijd de neiging om in paniek te raken en te twijfelen aan je vermogen om succesvol te zijn.

Wat kan helpen, is dat je iemand vraagt om je te bellen, e-mailen of sms'en om je eraan te herinneren dat je in staat bent de dingen te laten gebeuren die je graag wilt doen en dat morgen weer een nieuwe dag is.


Vrienden winnen, mensen (positief) beïnvloeden en je merk opbouwen.


De “groten” in de huidige markt maken een gedenkwaardige en onweerstaanbare eerste indruk en ze maken altijd waar wat ze zeggen. Waarom? Hun zorg voor klanten is reëel en gaat dieper dan die ene transactie. Klanten gaan deze personen evenveel en soms meer waarderen dan de daadwerkelijke producten of diensten die ze bij hen hebben gekocht.


Vertel de waarheid, maak de follow-up en wees oprecht bezorgd over de dromen en doelen van je klanten.


Neem de dingen persoonlijk op.


De meeste mensen hebben een baan, maar heel weinig mensen hebben een carrière. De "rocksterren" van deze wereld zijn gepassioneerd over wat ze doen, wat bijna grenst aan een obsessie. Ze eten, slapen en drinken de gesprekken over hun werk, hun klanten, de bijeenkomsten van deze week en volgende week, die nieuwe prospect, deze nieuwe tool enz..


Ze weten nooit genoeg en werken nooit te hard. Ze kunnen altijd meer doen en zullen nooit achterblijven. Ze zien afwijzing en innerlijke weerstand niet als een wegversperring, maar eerder als een uitdaging.


Wakker worden, aankleden en verschijnen


Elke dag is de belangrijkste dag van je week. Ga aan het werk en vermijd onnodige afleidingen die je productiviteit zullen verminderen. Blijf gefocust op het continu opbouwen van je merk (wat jou anders maakt) en je netwerk.


Het is zeker niet gemakkelijk, maar als je het niet doet, wordt het nooit iets geweldigs. Blijf gefocust op het creëren en leveren van een authentieke ervaring. Nu is de tijd dat je jezelf kan onderscheiden van alle anderen die wachten tot hun telefoon overgaat.


Als personal branding een hele klus voor je is, zal je waarschijnlijk niet erg effectief zijn.

Vind manieren om het leuk te maken. Je zal er niet alleen meer tijd aan besteden, maar je publiek zal zich ook meer aangetrokken voelen tot het merk dat je creëert.


Jij bent een “Tailored Man in Blue”


Jij hebt het Talent om een verschil te maken in het leven van anderen.

Met jouw Aandacht, Authenticiteit en Attitude weet je mensen aan te trekken.

Jij hebt het Imago waarmee je anderen inspireert.

Je neemt de Leiding en word de TAILOR over je eigen leven.

Je Ontwikkelt je continu.

Je behaalt duurzame Resultaten en bouwt duurzame Relaties op.


En vergeet hierbij niet:


"Het gaat om vooruitgang, niet om perfectie".


Ben jij die ambitieuze, ondernemende vrouw met een heldere missie en wil je graag werken aan je authentieke personal brand, je boodschap en je brandstory, maar weet je niet waar je moet beginnen? In het afgelopen jaar heb ik mijn TAILORING model ontwikkelt en wil ik je graag helpen met jouw personal branding strategie.


De eerste stap is “The Tailored Man in Blue Transformatie Formule”, waarbij ik je help je verhaal, je boodschap aan de wereld en je brandstory te ontwikkelen. Hiermee neem je een belangrijke eerste stap in jouw personal branding reis.


Je zal je gedroomde transformatie ondergaan en daardoor een positieve verandering in je leven krijgen, waarbij je vrijheid vindt om te zijn wie je echt wilt zijn en daarmee aantrekkelijk word voor je klanten.


Wil je meer weten over “The Tailored Man in Blue Transformatie Formule”?


Mijn deur staat altijd voor je open!


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?


29 keer bekeken0 reacties