• EdgarNijdam

Personal branding voor verlegen mensen.#thetailoredmaninblue #itisyou


Je bent een jaar geleden je eigen bedrijf begonnen. Je begon al snel wat geld te verdienen en dat smaakt naar meer.


Maar er is een probleem...


Je doet ‘nul komma nul’ aan personal branding. Je hebt veel over personal branding gehoord en het feit dat je jezelf moet verkopen, moet netwerken en spreken in het openbaar, weerhouden je ervan om met jouw unieke personal brand aan de slag te gaan. Je weet dat er niets mis is met netwerken en spreken in het openbaar, maar je bent gewoon te verlegen.


Jij bent het gewoon niet, punt uit.


Als je denkt dat dit is waar personal branding over gaat?


Maar wat als er nou meer komt kijken bij personal branding?


Wat als er andere dingen zijn die je kunt doen, leuke dingen die je personal brand versterken zonder dat je hoeft te schoppen en te schreeuwen en uit je fijne, vertrouwde comfortzone hoeft te stappen?


Er zijn andere dingen die je kan doen, andere technieken, acties en strategieën die je kan gebruiken, allemaal om je te helpen een personal brand op te bouwen waarmee je mensen aantrekt. En het leuke is, voor de meeste hiervan hoef je niet eens je huis uit.


Dat klinkt comfortabel.


Haha, jij gelooft dit? Ik moet je teleurstellen.


Je kunt niet weglopen van personal branding.


Je komt er niet onderuit als je een klein tot middelgroot bedrijf hebt. Je hebt geen miljoenen te besteden aan reclame en PR, dus zal je je eigen personal brand moeten ontwikkelen, een merk dat over jou gaat, een merk dat zo ontzettend opwindend is dat mensen met je willen praten en bij je willen kopen.


Helaas betekent dit dat je binnenkort uit die heerlijke comfortzone van je zult moeten stappen. En geloof me, dit is het mooiste bijproduct van succes.


Hoe meer je onderstaande methoden gebruikt om een ​​personal brand op te bouwen, hoe noodzakelijker het zal worden dat je naar buiten moet gaan en met mensen moet praten.


Je kan ook lekker verlegen blijven, maar verwacht dan niet dat je een hit wordt. Je wordt hooguit een eendagsvlieg.


Maar er is natuurlijk altijd hoop. Stel dat je toch een gezicht, een verhaal en een boodschap hebt achter jouw verlegen personal brand. Stel dat je het aandurft om de eerste stap te maken. Stel dat er iemand is die je een duwtje in de juiste richting geeft.


Heb je het? Mooi zo. Laten we nu aan de slag gaan met een paar simpele personal branding technieken die je kan gebruiken als je (nog) niet naar het echte feestje wilt komen.


En geloof me: I've been there….Bloggen


Dit is belangrijker dan ooit. Door te bloggen kun je jezelf uiten en dat is dan ook de reden dat de blog is uitgevonden. Het is een hele goede manier om een ​​eigen repertoire aan blogs op te bouwen dat jouw personal brand ontwikkelt.


Je kan het achter gesloten deuren doen, zodat je niet op het echte feest hoeft te komen. In plaats daarvan kan je jezelf vanuit je kamer of kantoor waardevol maken, zonder dat je naar buiten hoeft om mensen te ontmoeten.


Sommigen zijn hierin afgestudeerd en schreven jarenlang blogs. Nu verschijnen ze elke week op het feest, met webinars, podcasts en andere optredens.

Bloggen is perfect voor diegenen die niet graag naar het echte feest gaan. Mijn tip: “Ben er klaar voor om op dat feest te verschijnen als je goed gaat bloggen. Bestel je maatpak maar vast bij me, je zal het nodig hebben.


Sociale media


Vorig jaar om deze tijd liet ik de sociale media links liggen. Ik was het zat om vakantie foto’s en andere leuke dingen van mezelf te posten. Nu weet ik dat ik niet meer zonder kan. Ik heb mijn brandstory, mijn missie en mijn boodschap ontwikkeld en de sociale media zijn een perfect platform om deze te delen met de wereld.


D.m.v. de sociale media kan je jezelf legitimeren en kan je je personal brand opbouwen. Het is mogelijk om een heel zakenimperium te creëren op sociale media en dat komt omdat je je feest naar je computer brengt. Elke minuut van de dag als je wilt.


Creëer waarde, communiceer met anderen en je zal al snel zien dat sociale media je personal brand een boost kan geven.


Leren


Een van de beste manieren om in stilte en zonder je feestelijke smoking een merk op te bouwen, is door te leren. Hoe meer je over uw branche leert, des te meer je die kennis kan doorgeven aan de mensen die je aantrekt, des te groter wordt jouw personal brand.


Mijn advies is: “Investeer een deel van je tijd in leren. Lees andere blogs, word lid van forums (je kan in je pyjama blogs schrijven en posten op forums) en wordt die unieke expert die je bent.


Als het om personal branding gaat, hoef je niet elke dag op het feest aanwezig te zijn. Je hoeft het huis niet eens uit. Maar onthoud dit goed: “Dit is pas het begin van de dingen die gaan komen en veranderen in je leven en vroeg of laat zul je je dansschoenen moeten aantrekken.

Ben jij er klaar voor?


Wellicht heb je hulp of een duwtje in de rug nodig. Ikzelf heb dit jaar flink geïnvesteerd in trainingen en heb ondertussen honderden uren met veel plezier en energie aan mijn personal brand gewerkt.


Ik kan je helpen richting te geven, je reis te ontwikkelen en je op pad te sturen.

Laat het me gerust weten als je hulp kunt gebruiken.


Dankjewel alvast voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

Ik hoop je een keer te ontmoeten in mijn "Tailored Man in Blue' showroom", waar ik jouw het podium geef, en voeg me gerust toe aan jouw netwerk.

Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak!

Een stijlvolle groet,

Edgar Nijdam
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft het T.A.I.L.O.R.I.N.G. model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen: “Maak maatwerk van je leven"


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?

48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven