• EdgarNijdam

Pak je Podium .... you’ve got the power.Er zijn echt geen onmogelijke dingen in je leven, je kunt alles doen wat je wilt, laat niemand je ervan weerhouden om 'jij' te zijn. Pak je podium, you've got the power.


Vraag je je ooit af wie je bent?


Je zou het gevoel kunnen hebben dat je talent er niet toe doet, maar geloof me, je talent doet er zeker toe en je bent geboren omdat het universum je met een reden heeft uitgekozen. En als je goed nadenkt, zou kunnen weten wat die reden is. Ik moedig je aan om niet aan jezelf te twijfelen en laat andere mensen ook niet aan jou twijfelen.


Je bent sterk, je hebt kracht, je genereert energie, you’ve got the power.

Middels deze blog wil ik je vertellen om moed te verzamelen om jezelf te zijn, ongeacht wat andere mensen van je denken. Ik wil dat je je podium pakt, zodat mensen weten wie je bent. Jij hebt namelijk je verhaal te vertellen, jij hebt je levenslessen te delen en jij hebt een boodschap voor de wereld.


Helaas, wanneer de meesten van ons het woord ‘power’ horen, schakelen ze in een soort van automatisme terug in plaats van dat ze het gaspedaal intrappen. Het idee dat echte power het vermogen is om mensen te controleren, voordeel te halen uit anderen of kracht uit te oefenen op iemand of iets.


Maar echte power is veel meer, het is krachtig.


Echte power is het vermogen om te handelen of een effect teweeg te brengen. Echte power is in feite het vermogen om iets te veranderen als je het wilt veranderen. Het is het vermogen om een verandering teweeg te brengen in je leven. Echte power is onbeperkt, we hoeven er niet om te vechten, want er is genoeg. En het mooie van echte power is ons vermogen om het te creëren.Hoe vind je je echte power?


Je vind je echte power door helderheid voor jezelf te creëren. Helderheid over hoe je de juiste keuzes maakt, hoe je jezelf presenteert, hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn en over welke richting je op wilt gaan. De volgende manieren helpen je om helderheid in je leven te vinden:


Denk goed na over je toekomst en stel jezelf iedere dag deze vier vragen:

  1. Wie wil ik vandaag zijn.

  2. Hoe wil ik vandaag met anderen omgaan.

  3. Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen om beter te worden.

  4. Hoe kan ik een verschil in het leven van anderen maken door echte waarde te leveren.


Bepaal het gevoel dat je zoekt.


Vraag jezelf bij iedere nieuwe situatie deze vraag: “Wat is het primaire gevoel wat ik in deze situatie wil brengen en wat is het primaire gevoel wat ik van deze situatie wil krijgen.


Bepaal wat zinvol is.


Vraag jezelf bij de start van ieder nieuw project af of het zinvol voor je is. Wordt je er enthousiast van, zorgt het voor verbinding, geeft het je genoegdoening en past het bij je?


Zorg voor een goede Work-Life balans.


Uiteindelijk gaat het niet om het aantal uren wat je ergens aan besteedt, maar om de kwaliteit ervan. Vraag jezelf iedere maand af wat jouw score van kwaliteit is van 1-10 in de volgende gebieden en zet daarna doelen: gezondheid, familie, vrienden, intimiteit, missie/werk, financiën, avonturen, hobby's, spiritualiteit en emotie.


Filter de kansen die op je pad komen.


Het klinkt wellicht wat raar, maar zeg ‘nee’ tegen bijna alles wat op je pad komt.

Vraag jezelf af of de kans die op je pad komt je verder brengt in je leven. Vraag jezelf de vragen die ik eerder benoemde:

  1. Wie wil ik zijn.

  2. Hoe wil ik met anderen omgaan.

  3. Worden mijn vaardigheden er beter van.

  4. Maak ik er een verschil mee in het leven van anderen.


Denk goed na over je ultieme doel.Helderheid in je leven zorgt voor energie en dit genereert echte power. Echte power geeft je de moed om de stappen te zetten die belangrijk voor je zijn en met het zetten van deze stappen komt het podium dat voor je klaar staat steeds dichterbij.


Jij bent de expert en het is de tijd om dat te laten zien.

Pak dat podium en straal in de spotlights.


Heb jij nog meer tips over hoe je echte power ontwikkelt? Ik hoor het graag van je.Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak!

63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven