• EdgarNijdam

Ontwikkel een imago dat anderen inspireert.In Memoriam dr h.c. Harold E. Robles


Op 31 juli 2020 overleed Harold E. Robles, een grote vriend en inspirator. Hij werd 71 jaar en laat een grote leegte achter, maar zijn levenswerk, de Health Promoters, zal door het bestuur van Stichting Vrienden van HPSA (Health Promotion South Africa) en de ambassadeurs worden voortgezet.


Harold Robles was mede oprichter en drijvende kracht van de Health Promoters. Harold was een gedreven man, een verbinder bij uitstek, overtuigend en charismatisch. Gepassioneerd kon hij vertellen over het goede werk dat in Zuid-Afrikaanse townships werd gedaan. Een man met doorzettingsvermogen, iemand voor wie je door het vuur ging. Harold was een groot inspirator en raakte mensen in hun hart.


Ik heb veel van Harold geleerd en koester de momenten dat ik samen met hem was. Ik ben er trots op dat ik een goodwill ambassadeur ben. Samen (bestuur en de ambassadeurs van de Health Promoters) zullen we Harolds levenswerk met gedrevenheid, positieve energie en vertrouwen voortzetten. Harold’s inspiratie nemen we mee om anderen te inspireren en ervoor te zorgen dat zijn missie volbracht gaat worden: “Preventie door educatie”. Lieve Harold, Rest in Peace

You are always loved & never forgotten.

Ben jij de persoon met het imago dat mensen inspireert?


Sinds ik me verdiep in en blogs schrijf over het boeiende onderwerp personal branding krijg ik met regelmaat positieve feedback terug. Zo kreeg ik onlangs een bericht van een bekende advocaat. Hij schreef: “Hoi Edgar, wat een leuke en inspirerende blogs schrijf je toch. Hoop je binnenkort weer eens te spreken”.


Het geeft me een goed gevoel dat ik mensen bereik en dat ik mensen inspireer met mijn verhalen. Ikzelf laat me ook graag inspireren door anderen. Het is voor mij als brandstof voor een motor en zorgt ervoor dat ik doorga met waarmee ik begonnen ben.


In mijn “Tailored Man in Blue” brandstory staat de I van tailor voor “het Imago dat mensen Inspireert”. Om mensen blijvend te inspireren is het noodzakelijk om een authentiek en krachtig imago te ontwikkelen en te onderhouden. Waarom is het zo belangrijk om een imago op te bouwen waarmee je mensen inspireert?


Het is het best bewaarde geheim van degenen die de status van superster behalen in hun vakgebied. Iedereen kan zijn werk gewoon doen en gedaan krijgen. De supersterren echter doen hun werk op een manier die anderen inspireert en raakt. Neem bijvoorbeeld Linda de Mol. Zij inspireert mensen middels haar mediaplatforms, geeft mensen energie en transformeert mensen. Zij durft taboes open te breken en zichzelf daarbij bloot te geven. Mensen worden hierdoor geraakt, krijgen energie, worden zelfverzekerd en staan daardoor open voor verandering. Dat is de belangrijkste reden dat Linda zo’n groot publiek heeft. Zo simpel is het.


Het “Tailored Man in Blue” lidmaatschap en netwerk is ontstaan vanuit de gedachte om op een stijlvolle manier te “groeien in je pak”, te werken aan een krachtig en herkenbaar imago en te inspireren zodat je een verschil maakt in het leven van anderen. Hiermee bouw je automatisch aan een authentiek personal brand. De blogs die ik schrijf, zijn een belangrijk onderdeel van mijn groei en helpen me de stappen te blijven zetten om anderen te inspireren. Het “Tailored Man in Blue” lidmaatschap en netwerk biedt echter nog veel meer voordelen voor jou.


Wil jij "Groeien in je pak"? Neem gerust contact met me op ( info@edgar-n.nl )


Heeft iemand je ooit geïnspireerd om je leven op een belangrijke manier te veranderen waardoor je gezonder, gelukkiger of liefdevoller werd? Zo ja, dan begrijp je dat positieve inspiratie het verschil kan maken in iemands leven. Inspiratie is krachtig, maar niet eenvoudig. Zou je graag een positief verschil willen maken in het leven van je vrienden, familie of collega's? Als je die positieve invloed wilt zijn die je geliefden kan inspireren om betere versies van zichzelf te worden, overweeg dan deze 11 manieren om de mensen om je heen te inspireren.1. Zorg, luister actief en wees enthousiast.


Als je iemand niet kunt laten zien dat je echt om hem geeft, denk je dan dat je hem of haar kunt inspireren? Het antwoord is nee! Toon interesse in de mensen die je belangrijk vindt en onderneem acties en daden om hen te helpen.


Iedereen kan de woorden van andere mensen horen, maar niet veel mensen kunnen actief luisteren en die woorden begrijpen om de betekenis erachter volledig te begrijpen. Maak oogcontact als iemand met je over hun problemen praat en stel vervolgens vragen om hen te laten zien en voelen dat je geeft om wat ze doormaken en wilt weten waar ze vandaan komen.


Geef elke dag je enthousiasme aan de mensen met wie je in contact bent en wees bereid om je oprechte glimlach, positieve energie en zorgzame acties in het tienvoudige te delen.


2. Verdien vertrouwen.


Als iemand die jou kent en liefhebt je een geheim vertelt, blijft het tussen jullie. Het duurt lang voordat vertrouwen is opgebouwd, maar het kan van de ene op de andere dag worden vernietigd, dus neem niet deel aan roddels op de werkplek of onnodig drama in je (sociale) netwerken, zodat je een positieve invloed kunt uitoefenen waarbij mensen je vertrouwen.


3. Als het niet positief is, zeg het dan niet en lever alleen constructieve kritiek.


Het is gemakkelijk om mensen te bekritiseren, maar dat betekent niet dat het juist is om te doen. Denk hier eens over na: “Hoe reageer je als iemand je beledigt, je outfit belachelijk maakt of je prestaties bekritiseert”? Of de kritiek nu terecht is of niet, ik weet zeker dat je van streek raakt. Niemand vindt het leuk om kritiek te krijgen, dus als je niets positiefs te zeggen hebt, zeg het dan helemaal niet. Lever alleen constructieve kritiek als daarom wordt gevraagd. Als je iemand bekritiseert vanwege zijn gebreken zonder dat er om is gevraagd, maak je hem/haar van streek. Doe dit altijd op een positieve manier.


4. Complimenteer en bevrijd mensen.

Kleine complimenten kunnen je dag opfleuren, ongeacht de donkere wolken die boven je hoofd hangen. Geloof je me niet? Geef een collega op je werk maar eens een compliment en kijk hoe er een stralende glimlach ontstaat.

Geef mensen daarnaast de vrijheid om zelf de dingen uit te zoeken. Als je om hulp wordt gevraagd, geef dan een grove richtlijn om een ​​persoon in de goede richting te bewegen, maar laat iets aan de verbeelding over, zodat ze de vrijheid hebben om zelf de lege plekken in te vullen. Wanneer je ontdekt dat je in staat bent om dingen zelf uit te zoeken, zal je de kracht in jezelf ontdekken die je nooit voor mogelijk had gehouden.


5. Houd stand, vertrouw jezelf en blijf kalm en koel.


Het is gemakkelijk om de dagelijkse stress binnen te laten, maar als je mensen om je heen wilt inspireren, leer dan door dik en dun stand te houden. Blijf standvastig als je de mensen om je heen wilt laten zien dat zelfs de ergste omstandigheden kunnen worden overwonnen met positief denken, voortdurende verbetering en een fiere houding.


Houd je schouders recht en je ogen naar voren gericht zodat je tegen iedereen die je ontmoet kunt zeggen "Hallo" of "Hoe gaat het met je?" Ontwikkel een vriendelijke energie die het vertrouwen weerspiegelt in wie je bent. Laat je niet uit het veld slaan, maar blijf kalm en koel, want van streek raken zal je niet beter doen voelen en het zal de mensen om je heen zeker niet inspireren.


6. Geef je fouten toe.


Hoewel het belangrijk is om niet te aarzelen wanneer het leven ons tegenzit, is het even belangrijk om te erkennen dat we allemaal mensen van vlees en bloed zijn en dus allemaal fouten maken. Iedereen heeft minstens één zwakte, dus accepteer je tekortkomingen, zodat mensen zich op een dieper niveau met je kunnen vereenzelvigen. Een persoon die beweert foutloos te zijn, is over het algemeen een leugenaar.


7. Denk groot.


Niemand zal worden geïnspireerd door een persoon die zich neerlegt bij de 'realiteit'. De realiteit is vaak niets anders dan een vreselijke plek waar geen ruimte is voor hoop of persoonlijke groei. Wees ambitieus, streef hoge doelen na en geef je nooit over als je mensen wilt inspireren en laat zien dat ook zij datgene kunnen bereiken waar ze naar op zoek zijn.


8. Behandel iedereen gelijk.


We zijn allemaal gelijkwaardige mensen, ongeacht ons geslacht, politiek, ras, religie en andere factoren. Houd van en zorg voor mensen zonder rekening te houden met deze onbelangrijke factoren die geen invloed hebben op de kwaliteit van een persoon. Behandel anderen hoe jezelf behandeld willen worden, ongeacht hun achtergrond, om vertrouwen te wekken.


9. Erken bijdragen van anderen.


Hoe geweldig je ook bent, je bent maar één persoon. Ik weet zeker dat anderen hebben bijgedragen aan je grootste successen in het leven. Als je een journalist bent en een compliment krijgt over een artikel, waarbij een vriend van je je inspireerde, zeg dan iets als: “Dat waardeer ik, maar weet je wat grappig is? Het was niet eens mijn idee! Mijn super getalenteerde en briljante vriend _______ krijgt de volledige eer”. Erken zo mogelijk de bijdrage in het openbaar om mensen te laten zien dat je nederig en attent bent.

10. Houd je beloften.


Als je vrijwillig hebt aangeboden iemand te helpen en je wordt uitgenodigd voor een feest of concert moet je je woord houden, hoe leuker het andere ook is. Het is gemakkelijk om weg te lopen voor onze verantwoordelijkheden als er zich een leukere gelegenheid voordoet, maar dit zal het vertrouwen waaraan je zo hard hebt gewerkt geen goed doen. Het is verstandig om je woord te houden, wat er ook gebeurt.


11. Blijf trouw aan jezelf.


Velen van ons hebben verschillende 'ikken', afhankelijk van de sociale situatie: thuis, werk en vrienden hebben allemaal een andere benadering nodig. Maar om nou voor iedere groep mensen een andere show op te voeren, is super vermoeiend en het is zeker geen goede manier om mensen om je heen te inspireren.

Zou jij iemand vertrouwen die verschillende gezichten heeft? Omarm je ware ‘ik’ zonder je te verontschuldigen.


Ik ben erg benieuwd hoe jij de mensen om je heen inspireert? Ik zou het mooi vinden als je dit met ons deelt, zodat wij van jou kunnen leren om te inspireren.


In de volgende blog van “The Authentic Personal Branding Stories” behandel ik de letter “J” van jaar en job. Met het ontwikkelen en bouwen van jouw authentieke personal brand is het mogelijk om in een Jaar jouw gedroomde Job te creëren.


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak!

96 keer bekeken0 reacties