• EdgarNijdam

Neem de leiding over je eigen leven!

Bijgewerkt op: 18 sep 2020

Ontwikkel een authentiek personal brand en laat je stem gelden."Sta voor de mensen voor wie je bang bent en spreek uit wat je denkt, zelfs als je stem trilt". - Maggie Kuhn


Wat is je personal brand? Wat is je uitstraling als leider? Wat laat je na?


In mijn “Tailored Man in Blue” blueprint saat de L voor: “Neem de leiding over je eigen leven, zodat je leider wordt over je eigen toekomst. We willen allemaal graag de leiding nemen over ons eigen leven, maar hoe doe je dat?


Velen van ons leven in een zelf ontworpen systeem dat niet meer werkt en hebben niet de levensstijl die ze graag willen hebben. Velen zijn op dit moment emotioneel en negatief over de toekomst.


Zo’n 10 jaar geleden zat ik ook in een door mijzelf ontworpen systeem dat niet meer werkte. Ik had een winkel met vele topmerken, een fulltimer die veel geld kostte en ikzelf voelde me als een gevangene in mijn eigen winkel. Door aan mezelf te werken en te investeren in trainingen werd ik weer leider over mijn eigen leven. Ik veranderde mijn winkelconcept van confectie naar maatkleding en ontwikkelde nieuwe normen die tot meer vrijheid in mijn leven zorgden.


Als experience tailor maak ik nu een nieuwe stap die gaat leiden naar een levensstijl die ik graag wil. Opnieuw heb ik in mezelf geïnvesteerd en neem ik de stap om naast mijn mooie beroep als tailor, iets nieuws en anders te doen, waarvan ik energie krijg en waarvan ik beter word. Opnieuw neem ik de leiding over mijn eigen leven om leider te worden van mijn toekomst.


Ik ontwikkelde de “Tailored Man in Blue” blueprint, een nieuwe brandstory waarin mijn verhaal, mijn levenslessen en mijn boodschap centraal staan. Een blueprint waarmee ik je help jouw verhaal, jouw levenslessen en jouw boodschap in kaart te brengen. Deze zullen je helpen met het ontwikkelen van jouw unieke authentieke personal brand. En met het ontwikkelen van jouw personal brand neem je de leiding over je eigen leven en ga je van je werk houden.


En het gaat hierbij niet om mooie woorden, het gaat om jouw STEM. Jouw personal brand moet solide zijn en jouw uniekheid en impact zijn belangrijk. Het is de bedoeling dat je doet wat je gaat doen als je het doet. Het vinden van je stem als leider houdt in dat je je algehele expressie communiceert voor blijvende impact en het tonen van je personal brand.Wat is jouw personal brand als leider?


Waar sta je bekend om als leider? Wat vertegenwoordigt jou? Waar sta je voor?


Om je stem als leider te vinden is het nodig om je waarden na te leven, je resultaten te creëren, je invloed te gebruiken, moedig te zijn en alles in je unieke expressie te verpakken. Het gaat erom hoe je je personal brand als leider deelt met je team, je collega's, je klanten en je publiek.


Word een geweldige spreker en creëer volgers. Maak gebruik van je talenten en capaciteiten. Bouw je personal brand en vind jezelf opnieuw uit, zodat je vernieuwend en onderscheidend blijft. Door dat standpunt in te nemen, je mening te uiten, jezelf bekend te maken en te communiceren wat voor jou belangrijk is… druk je met je stem uit wie je bent.

Je laat jezelf zien als leider.


“Kleed je als een leider en wordt de leider van morgen”

Het gaat niet alleen om jou.


Jezelf laten zien als leider gaat niet alleen over jou. Het gaat om de relaties die je onderhoudt met je klanten, collega's, team en je publiek. Het gaat om de verbindingen die je met mensen maakt en de belangrijkheid van je boodschap. Het gaat om de manier waarop je jezelf presenteert en je non-verbale communicatie. Het gaat om het communiceren van de visie die je voor jezelf of voor je organisatie hebt gecreëerd en het beïnvloeden en meenemen van anderen op jouw reis. Het gaat erom om met jouw expressie een geloofwaardige en zelfverzekerde aanwezigheid ten toon spreiden.


Je expressie is belangrijk bij het vaststellen van je persoonlijke stijl als leider, zodat mensen in een oogwenk weten waar je voor staat en hoe je in een bepaalde situatie zult reageren.


Overweeg de volgende praktische tips om jouw vermogen om jezelf uit te drukken aan te scherpen:


1. Ontwikkel open en consistente communicatiekanalen. Een manier om ‘moed’ te oefenen, is door meer te luisteren dan te praten. Dat geldt ook voor het communiceren van jouw expressie. Als je luistert, krijg je input en feedback van anderen die je kunnen helpen bij het perfectioneren van je personal brand, je project en hoe je met anderen omgaat.


2. Wek vertrouwen en laat zien dat je toegewijd bent. Als je je waarden uitdrukt, je resultaten deelt, invloed hebt en moedig bent, zullen mensen je natuurlijk als leider willen volgen. Ze zullen weten wie je bent en wat je vertegenwoordigt. Consistentie en zelfverzekerdheid zijn nodig om een overtuigend personal brand te ontwikkelen en aanwezig zijn is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van je expressie.


3. Wek nieuwsgierigheid en interesse. Wat houd je bezig? Wat zijn je passies? Door creatief te zijn en interesse te wekken in jouw waarden en visie, moedig je anderen aan hetzelfde te doen en help je hen vertrouwen te krijgen in hun capaciteiten van wat ze allemaal kunnen bereiken.


4. Behandel situaties kalm zonder emotioneel te worden. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed en kunnen op verschillende manieren op situaties reageren. Woede, vooroordelen en emotionele uitbarstingen kunnen een anders zo sterke leider gemakkelijk doen ontsporen. Als je de neiging hebt om emotioneel te zijn, oefen dan met wachten tot je kalm genoeg bent om stressvolle situaties aan te pakken. Als je vertrouwen hebt in je vermogen om confrontaties kalm aan te pakken, worden ze minder intimiderend en gaan mensen echt naar je opkijken en je als leider zien.


"A good objective of leadership is to help those who are doing poorly to do well and to help those who are doing well to do even better." - Jim Rohn

Jouw STEM is een krachtige tool als leider, waarmee je de inzichten van mensen kunt beïnvloeden. Hoe gebruik jij je STEM? Als je merkt dat je STEM niet de impact heeft die je graag wilt als leider is het misschien tijd om de manier waarop je je STEM als leider communiceert te veranderen.


Als leider met een krachtig personal brand ben je doelgericht met je acties, maak je een blijvende indruk, ben je uniek, creëer je een nalatenschap, zoek je feedback, voeg je waarde toe en communiceer je duidelijk.


Als leider zonder een krachtig personal brand maak je je acties op automatische piloot, heb je een aanwezigheid van: "Wie was dat”?, blijf je stagneren, ben je niet anders dan iemand anders, laat je anderen jou definiëren, handel je op basis van feedback, neem je ruimte in en communiceer je onduidelijk.Je expressie is je aanwezigheid, het is je voetafdruk, het stempel dat je op anderen achterlaat, de erfenis die je creëert en het pad dat je achterlaat voor anderen om te volgen. Het is de impact die je achterlaat op de wereld, je publiek, je organisatie, je familie, je partner en vooral jezelf. De wereld heeft jouw expressie nodig. De wereld heeft jouw STEM nodig.


Je STEM vinden als leider betekent niet schreeuwen om impact te hebben ... het betekent om jouw genialiteit en kracht als leider te onthullen door:


  1. Je kritische leiderschapswaarden te ontdekken.

  2. Een overtuigende visie te creëren om de resultaten te behalen die je nodig hebt.

  3. Je relaties met vertrouwen en geloofwaardigheid te beïnvloeden.

  4. Beslissingen te nemen die je moed en vertrouwen geven om een ​​standpunt in te nemen.

  5. Je algehele expressie te communiceren voor een blijvende impact.


Vind je stem en werk aan je personal brand en neem de leiding. Maak je niet druk over wat anderen zullen denken of dat het je niet zal lukken.


Vrijheid voelt veel beter dan angst!


Nu is het nieuwe later ….. Let’s take action!Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak!

Experience Tailoring is de nieuwe standaard.

61 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven