• EdgarNijdam

Manage the Silence, not the Action.Op 6 november 2020 lanceerde ik mijn allereerste “The Tailored Man in Blue, it is you” podcast met Marina de Haan. Dit reislustige gesprek is inmiddels honderden keren beluisterd. Nu, 22 podcasts later, kan ik oprecht zeggen dat ik trots ben op de resultaten, trots op mijn bijzondere gasten en trots op wat ik allemaal geleerd heb.


In deze blog neem ik je graag mee in mijn podcast van afgelopen vrijdag, 9 mei, met Frank Adema. De titel van deze podcast is “Een spiritueel gesprek met Frank Adema”, en dat is het ook geworden.


Frank geniet zowel in zijn privé- als werk leven van verantwoordelijkheden, samenwerking, creativiteit en effectief werk, gecombineerd met plezier maken, om doelen te bereiken. Dit wordt ondersteund door duurzame resultaten die zijn bereikt gedurende 20 jaar werk voor internationale en Nederlandse bedrijven, zowel in loondienst als als zelfstandige als Business Partner voor Kyocera Co.


In deze jaren heeft Frank veel methoden geleerd om bedrijven uit verschillende delen van de wereld te leiden. Ook heeft hij het genoegen gehad om samen te werken met verschillende Japanse bedrijven.


We kunnen veel leren van de managementprincipes van Dr. Kazuo Inamori, oprichter en president van Kyocera Co., welke ik hieronder graag met je deel. Het is de moeite waard om ze te implementeren, zowel privé als in het beroepsleven.


"Respecteer de GODDELIJKE en HOUD van mensen"


1. Geef duidelijk het doel en de missie van je bedrijf aan, stel hoge doelen die nobel, rechtvaardig en eerlijk zijn.


2. Stel specifieke doelen en deel deze met alle medewerkers.


3. Bewaar een hartstochtelijk verlangen in je hart.


4. Streef harder dan wie dan ook, werk gestaag en ijverig, stap voor stap, en geef nooit toe aan vervelende taken. Meet je instroom en controleer je uitstroom, jaag geen winst na, maar laat het je inspanningen volgen.


5. Prijsstelling is de prioriteit van het management. Vind dat ene punt waar klanten tevreden zijn en het bedrijf het meest winstgevend is.


6. Management vereist een meer strijdlustige mentaliteit dan welke krijgskunst dan ook.


7. Ga elke uitdaging moedig aan, wees eerlijk en misleid nooit anderen.


8. Wees altijd creatief in je werk, innoveer continu en verbeter.


9. Wees vriendelijk en oprecht. Ondernemen is gebaseerd op partnerschappen en moet alle partijen geluk brengen.


10. Wees altijd opgewekt en positief, houd grote dromen en hoop vast in de puurheid van je hart.


Prijs de Heer boven alles en heb uw naaste lief als jezelf!


Wat zou de wereld er mooi uitzien als we deze managementprincipes zouden toepassen in ons privé en beroepsleven.Vanuit dit perspectief heeft Frank, samen met Gert Willemsen en Peter Verheij, Flare International Inspiration Group geïnitieerd. Een beweging voor leiderschap en transformatie met als vaste thuisbasis Kasteel De Vanenburg.


Flare International biedt een platform met drie hoofdthema's: Identiteit, Leiderschap en Transformatie.

  1. Identiteit - Word de mens die schittert zoals je bent bedoeld.

  2. Leiderschap - Word de leider die weet wat je moet bewerken en wat je moet bewaken.

  3. Transformatie - Word de organisatie die de gemeenschap is waarin mensen kunnen werken én groeien

Het gaat erom mensen te helpen zich te ontwikkelen vanuit zingeving en spiritualiteit. Zo word je de mens die je wezenlijk bent. Van hieruit kan je invulling geven aan een toekomstbestendige organisatie waarin de mens centraal staat. Een duurzame omgeving waarin mensen gezamenlijk een collectieve ambitie realiseren door hun individuele talenten en ambities in te zetten en te ontwikkelen.


“Anderen inspireren met wat wij hebben ontvangen”.


Eén van de belangrijkste pijlers om transformatie te kunnen ontwikkelen is de “De kracht van rust”. Voorafgaand aan mijn podcast met Frank kreeg ik een bijzondere boek van Mirjam van der Vegt cadeau. In dit boek “De kracht van rust” beschrijft Mirjam 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven.

Jij leeft intens en in de spaarzame momenten dat je met je benen omhoog ligt, vraag je je af hoe je meer rust kunt inbouwen. Hoe leef je zo dat je je energiek voelt en niet steeds het gevoel hebt dat het net teveel is? Hoe ga je van streven naar leven?

In het boek “De kracht van rust” van Mirjam van der Vegte ontdek je jouw haalbare weg. Want wie veel werkt, mag veel rusten.


"Silence is key" en dit komt bij de benedictijnen monniken vandaan. Zij kennen de drie treden van stilte. Stilte is nodig om ruimte te geven aan je gedachten, je gevoelens, je verlangens en je dromen. Dit is spiritualiteit van beneden.

De eerste trede is de intrede in de stilte. Dat is lekker, dat is herademen, dat is vakantiegevoel en dat is uiterlijke stilte.

De tweede trede is een hele vervelende. Het is de strijd tussen uiterlijke en innerlijke stilte. Dit is onrust en je gaat afleiding zoeken. In plaats van dit te laten gebeuren, ga je het ontlopen. Als je hier doorheen komt, brengt het je naar de derde trede.

De derde trede is innerlijke stilte, waarbij je leert luisteren naar je hart en openstaat voor je intuïtie, je heilige kern. In stilte zit beweging en dat verbindt je met jezelf en met anderen. Dan word je een herberg waar mensen zich thuis voelen. Dit geeft ruimte om mooie gesprekken te voeren.

In de stilte ga je transformeren en alles ontdekken en uiteindelijk helpt je dit een nieuwe levenshouding te ontwikkelen.

In deze spirituele podcast sluiten Frank en ik af met onze gezamenlijke liefde voor Stef Bos. Zelf luister ik veel naar de prachtige muziek en teksten van Stef Bos en “Het lied van David” spreekt mij persoonlijk erg aan.

Ik sta hier in het donker

Kijk uit over de stad

Verzonken in gedachten

Kon niet slapen deze nacht

Ik sta hier als een koning

De wereld aan mijn voeten

Maar dit paleis houdt mij gevangen

En ik verlang terug naar vroeger

Waar zijn de woorden

En waar is de muziek.

Het nummer wat Frank erg aanspreekt en wat ook goed past in onze podcast is

“Breek de Stilte” van Stef Bos en Bob Savenberg.

Hij is een kind als vele kinderen

Hij is niet meer en ook niet minder

Maar als je praat dan zegt hij bijna nooit iets terug

Hij kan de hele dag verdwijnen

In een wereld vol geheimen.

Hij is rusteloos en altijd op de vlucht

Breek de stilte, breek de stilte

Sloop die muren om ze heen

Woord voor woord en steen voor steen.

En het is dit prachtige lied waarmee we de podcast beëindigen.


https://anchor.fm/edgar-nijdam/episodes/Een-spiritueel-gesprek-met-Frank-Adema-e10edt1


Ik wens je een mooie reis naar een leven waarin je de stilte omarmt en met je talent bijdraagt en anderen inspireert.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?44 keer bekeken0 reacties