• EdgarNijdam

Mag ik je oprechte aandacht!Alles wat je aandacht geeft groeit.


Heb je weleens van aandachtschenkers gehoord? Tot afgelopen vrijdag had ik nog niet van dit mooie woord gehoord. Ik ben blij dat daar verandering in is gekomen en dat ik nu weet dat aandachtschenker zijn de leukste bijbaan van Nederland is. Een betekenisvolle bijbaan in het sociale domein!


In mijn podcast van afgelopen vrijdag was Erik Brakké mijn gast. Erik is oprichter en voorzitter van Stichting Jord. Stichting Jord verlicht het gevoel van eenzaamheid van ouderen en helpt jongeren aan een betekenisvolle bijbaan. In de wederzijdse respectvolle ontmoetingen schenken onze jongeren fijne, zorgzame aandacht en geven ouderen op hun beurt invulling aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. En daar knapt iedereen van op!


De oudere generatie beschikt over veel waardevolle levenservaring. Jongeren zijn enorm leergierig. Hoe mooi is het om een kennisoverdracht te laten plaatsvinden tussen jong en oud? Stichting Jord verbindt jong met oud en zorgt voor duurzame relaties. Dit doen wij door het schenken van oprechte aandacht aan mensen die gevoelens van eenzaamheid ervaren.

Wij vinden het namelijk zonde dat alle prachtige verhalen en ervaringen van de oudere generatie niet doorgegeven worden. Op latere leeftijd is het echter steeds vaker voorkomend dat momenten van oprechte aandacht afnemen. Hier komen de opgeleide aandachtschenkers van Jord in beeld.

Zij komen langs bij ouderen, zowel thuis als in woonzorgcentra, en luisteren naar alle boeiende verhalen van vroeger. Hier leren zij op hun beurt weer ontzettend veel van. Bovendien nemen we op deze manier een stukje van het gevoel van eenzaamheid bij ouderen weg. Dit doen we bij ouderen in woonzorgcentra en bij thuiswonende ouderen.


Graag deel ik het ‘Samen Aandacht Schenken’ gesprek met Erik Brakké met je.Een echte aandachtschenker...

is sociaal vaardig, is graag onder de mensen, is spontaan en legt gemakkelijk contact, ook met ouderen.

Herken jij jezelf hierin? Dan is werken bij Stichting Jord het leukste wat je kunt doen tijdens je middelbare school.

Wat ga je doen?

Je gaat aandacht schenken aan eenzame ouderen die thuis wonen of in een woonzorgcentra. Je gaat bijvoorbeeld samen: kletsen, een spelletje spelen, een wandeling maken of een ijsje halen.

Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan eens de website van Stichting Jord (www.jord.nl).Een van de belangrijkste aspecten van elke relatie, of het nu je echtgenoot, collega, vriend, kennis, werknemer of werkgever is, is aandacht kunnen schenken.


Wil je betere relaties in je leven?


Eén van de echte verloren geheimen van het leven is de kunst om op te letten.

Graag deel ik 5 vijf tips om met je die je helpen meer aandacht te besteden aan de mensen in je persoonlijke en zakelijke leven.


1. Volledig aanwezig zijn


Opletten komt in feite neer op aanwezig zijn. De reden dat veel relaties niet werken, is dat je de negatieve kanten ervan begint te zien. Uiteindelijk ben je geen vrienden meer, gaat het uit of let je gewoon niet op en neem je alles aan wat ze tegen je zeggen.


De sleutel is dat we meer aanwezig moeten zijn. Pauzeer en richt je aandacht op die éne persoon. Des te meer je aanwezig kunt zijn in het leven van andere mensen, hoe beter je wordt in de manier waarop je communiceert, de manier waarop je aanwezigheid bent en in je vermogen om te leiden.


2. Onthoud namen


De meeste mensen willen gewoon gehoord worden. Weet je wat het liefste woord in welke taal dan ook is voor iemand met wie je spreekt? Het is de naam van die persoon.


Mensen smeken om gehoord te worden, en ze willen gewoon een beetje betekenis. Hoe geef je ze dat? Je herinnert je hun naam. En als je goed luistert naar de mensen met wie je in contact komt en namen begint te onthouden, zal je versteld staan ​​hoeveel impact je zult hebben.


De reden dat je geen namen kunt onthouden, is omdat je niet oplet. Stop met nadenken over 16 dingen die je gaat zeggen voordat de ander zijn zin afmaakt. Wees volledig aanwezig en in het moment en je zal hun naam onthouden.


3. Verschijn in het leven


Stop met dingen slordig en onzorgvuldig te doen. Begin alles te geven wat je hebt, wat je ook doet. Als je in het leven begint te verschijnen, of je nu lesgeeft of een klas volgt, een bedrijfs- of netwerkevenement bijwoont, wees dan betrokken. Alleen al door te verschijnen en volledig aanwezig te zijn, waar je ook bent, zal je versteld staan ​​van wat er zal gebeuren.


4. Let op de afleiding


We leven in dit glorieuze tijdperk van technologie en daarom is het van cruciaal belang dat je je bewust wordt van wat je eigen persoonlijke afleidingen zijn. Het kan Facebook zijn, het kunnen grappige video's op YouTube zijn of de hilarische gekkigheid van TikTok.


Velen van ons realiseren zich niet hoeveel tijd we verliezen door afgeleid te worden door YouTube, Facebook, TikTok of een van de andere honderden verkooppunten die we nu tot onze beschikking hebben. Natuurlijk is er een tijd en plaats voor deze dingen, maar zorg er gewoon voor dat niet je leven gaat beheersen.


5. Werk hard en speel hard


Een ander essentieel element is dat je tijdens het spelen al het andere in je geest moet kunnen loslaten. Ga spelen en wees in het moment. Als je werkt, werk, maar als je speelt, speel dan. Het draait allemaal om aandacht voor het moment waar je in bent. Ga uit je hoofd en ga echt het leven ervaren.


Graag kom ik nog even terug op Stichting Jord, waar het allemaal draait om Samen Aandacht Schenken. Na mijn gesprek met Erik Brakké, heb ik besloten om Vriend te zijn van Stichting Jord.Aandacht is alles. Aandacht die eenzame ouderen weer kwaliteit van leven geeft. Aandacht voor het opleiden van onze jongeren, zodat zij op hun beurt de ouderen aandacht kunnen schenken. Voor zoveel toewijding vraagt Stichting Jord de aandacht en steun van iedereen die ouderen én jongeren een warm hart toedraagt.


Met giften van donateurs kan Stichting Jord eenzame ouderen wekelijks blij maken met bezoek van jongeren. Resultaten? Lichtpuntjes in de dag en warme gevoelens voor de ouderen. Voldoening en werkervaring voor de jongeren via een betekenisvolle bijbaan. En verlichting van de druk op de zorgmedewerkers. Zo raakt de aandacht van stichting Jord velen op een positieve manier.


Stichting Jord kan niet bestaan zonder financiële bijdragen en zegt namens alle jongeren en ouderen: heel hartelijk dank!


Word jij ook donateur? Ga naar www.jord.nl en meld je aan.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, directeuren, ondernemers en leidinggevenden in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over hun eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING concept helpt Edgar CEO's, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers o.a. hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You". Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! In een pak zitten een hart en een ziel, het gaat om jou!


Maak maatwerk van je leven en word de TAILOR over je eigen leven.

Het TAILORING concept omvat de volgende stappen: Word de Tailor over .......


1. Je Talenten

2. Je Attitude

3. Je Imago en Identiteit

4. Je Leiderschap

5. Je Continue Ontwikkeling

6. Je Relaties en Resultaten

7. Je Invloed en Impact

8. Je Netwerk en Nieuwe klanten

9. Je Groei en Gezondheid


Het is mijn missie om je te helpen "maatwerk van je leven” te maken, zodat je de TAILOR wordt over je eigen bestaan en bewustzijn en je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.

39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven