• EdgarNijdam

Maatwerk van je leven maken! Wat heeft het voor zin?

Bijgewerkt op: nov 3Maatwerk van je leven maken is een ‘leven’ leven dat zin heeft. Het is een prachtige verzameling van ervaringen, avonturen, mislukkingen die je belangrijke lessen hebben geleerd, ontberingen die je sterker hebben gemaakt en je hebben geholpen jezelf beter te leren kennen en van prestaties en voldoening. Samengevat, het is een goed geleefd en vreugdevol leven opbouwen.


Ieder moment van de dag heb je opnieuw de keuze om een ​​leven te leiden dat is afgestemd op jouw unieke zijn. Jouw leven is uniek, terwijl het voortdurend groeit, evolueert en uitbreidt vanwege je nieuwsgierige aard.


Maatwerk van je leven maken kost energie, intentie en een verlangen om te begrijpen en vervolgens de moed te hebben om wat je leert toe te passen in je leven. Maatwerk van je leven maken is ook loslaten wat je allemaal geleerd hebt, zodat je uiteindelijk weer dichter bij jezelf komt. Dit is best moeilijk, maar het is meer dan de moeite waard omdat je alleen dan leeft in overeenstemming met je ware aard en al het potentieel ontdekt dat je in je hebt.


Het loslaten van wat niet overeenkomt met je prioriteiten en dromen en ruimte maken voor wat je energie geeft en je vreugde brengt, is een zeer helend en mooi proces.


Stel je dat pak voor wat er super mooi en stijlvol uitziet op het plaatje in dat magazine. Je weet dat de kleur, de pasvorm en de uitstraling precies is wat je nodig hebt om jezelf stijlvol te presenteren. Het enige is dat er nog wat aanpassingen gedaan moeten worden om het jouw eigen te maken. Mouwen korter, band innemen, diameter innemen, broeklengte verkorten en voetwijdte versmallen, zodat het voldoet aan jouw maten.


Zie het pak in dit geval eens als jouw leven. Je houdt van het leven, je bent je er bewust van hoe geweldig het leven is en weet dat er kansen op jouw pad komen als je maar de tijd en energie had om ze te zien en er vervolgens van te profiteren.


De kleermaker die de nodige veranderingen aanbrengt om het pak voor jou uniek te maken, ben jij. The Tailored Man in Blue, it is you! Jij bent de kleermaker die met de hulp van experts, boeken, trainingen en begeleiding maatwerk van je leven kan maken.


Het aanpassen zal tijd vergen, maar met een zorgvuldig bewustzijn beginnen die kleine veranderingen een significant positief verschil te maken in jouw dagelijkse en algehele leven en voel je je een ander mens door de veranderingen die je hebt gemaakt.De TAILOR (kleermaker) worden over je eigen leven is absoluut de moeite waard. Ik denk dat er momenten in je leven zijn geweest dat je de TAILOR was over je eigen leven.


Echter, maatwerk van je leven maken is niet iets dat je één keer doet en afmaakt. Nee, net als je favoriete pak, moet je het in de loop der jaren op allerlei manieren aanpassen.


Jouw pak, jouw leven, kan zich aanpassen als je onderweg goede beslissingen hebt genomen.
Je huidskleur, oogkleur, haarkleur, lengte, schoenmaat en temperament veranderen immers niet. Door maatwerk van je leven te maken word je gewoon beter in het begrijpen hoe we kunnen verbinden, leren, inspireren, motiveren, stimuleren en verbeteren en zo de wereld laten zien wie je echt bent. Dit is de belangrijkste reden om de TAILOR te zijn van je eigen leven en te beseffen dat dit een continu proces is.


Maatwerk maken van je leven is geen zelfstandig naamwoord, het is een werkwoord. Je leven is geen ding, het is een ervaring. Uiteindelijk komt het plezier in je leven voort uit het ontwerpen en genieten van die ervaring.


Anderhalf jaar geleden had ik deze blog niet kunnen schrijven. Ik was me er niet van bewust dat ik een verhaal te vertellen had. Als TAILOR was ik me er nog niet van bewust dat ik ieder moment van de dag opnieuw de keuze had om een ​​leven te leiden dat is afgestemd op mijn unieke zijn. Ik heb een geweldig bedrijf waar ik mannen help aan een onuitwisbare eerste indruk, zonder ook maar één woord te zeggen. Ik kwam er voor mezelf achter dat ik die onuitwisbare eerste indruk kan laten aanmeten, maar dat ik ook iets te zeggen heb. Ik heb een boodschap ontwikkeld en durf mijn stem te delen met de wereld.


“Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Graag deel ik 4 inzichten met je hoe ik ben begonnen maatwerk van mijn leven te maken:


Zelfdiscipline is de sleutel.


De kunst om de pijn van het oude los te laten en verder te kunnen gaan, vereist zelfdiscipline. Het zal een gewoonte zijn die je moet doorbreken als je te veel tijd besteedt aan het nemen van beslissingen. Maar uiteindelijk zal de vaardigheid om los te laten zodra de beslissing is genomen en verder te gaan, ook een gewoonte worden. Kies ervoor om je leven anders vorm te geven. Doe de dingen die je energie geven en niet van je verwacht worden. In het begin zal je je onzeker voelen, maar als je volhoudt, zal het zijn vruchten afwerpen.


Er is geen "beste keuze".


De beste keuze maken is niet mogelijk, want je kunt pas weten wat de beste keuze was als je een keuze hebt gemaakt. Vertrouw op je gevoel en werk aan het maken van de best mogelijke keuze, die voor jou op dit moment goed voelt.


Toen ik vorig jaar begon aan mijn Experience Tailoring reis voelde ik mij regelmatig onzeker. Onzeker of ik er wel goed aan deed om mijn nieuwe manier van werken, mijn manier van schrijven, mijn podcasts door te zetten. Wat zullen anderen van me denken? Levert het wel resultaten op? Kan ik het wel? Je zal dit ongetwijfeld herkennen.


Wanneer je in je gedachten het "wat als" keer op keer herhaalt, kwel je jezelf en verbruik je energie die je beter kan gebruiken om vooruit te gaan en los te laten. Door vooruit te gaan en los te laten, erop te vertrouwen dat je de beste keuze hebt gemaakt, kunnen er in de toekomst meer 'beste keuzes' worden gemaakt.


De kracht van je kenmerkende stijl.


Stijl, of het nu je kleding is, je huis, hoe je spreekt of hoe je je leven leidt, is een vorm van communicatie met de wereld. Je deelt je levenservaringen, je levenslessen, je waarden, je boodschap en je dromen met de wereld.


Wanneer je je niet bewust bent van deze kracht, negeer je een krachtige manier die je helpt om je vollediger met je leven te kunnen bezighouden. Het voelt goed als je je eigen kenmerkende stijl ontdekt.
Je kenmerkende stijl kan je alleen onderscheiden wanneer deze in overeenstemming is met wie je echt bent. Draag geen clownspak of masker, maar kies voor maatwerk en zet je masker af.


Simplify your Style.


Wanneer je kenmerkende stijl hebt gevonden ben je er nog niet. Nu is het de gave om ervoor te kiezen om eenvoudig te leven en je idealen te benoemen. Welke doelen streef je na en hoe kan je deze op een zo simpel mogelijke manier verwezenlijken, zodat je een leven opbouwt wat zin heeft. Maatwerk van je leven maken is het begrijpen van op maat gemaakte eenvoud.


Veelal kiezen we voor complexiteit, waarbij we uiteindelijk verdwalen in een wereld die ons vertelt hoe we het moeten doen. Dit zorgt voor stress, angst, paniek en uiteindelijk verkeerde keuzes. Wat ideaal is voor jou, is misschien niet ideaal voor mij. Uiteindelijk gaat het erom dat je waardeert wat je hebt. Het belangrijkste is dat jouw leven van jou is, bedoeld om het beter te maken.


Vaak realiseren we ons niet hoe krachtige veranderingen in ons denken, in onze manier van leven de kwaliteit van ons leven kan veranderen. De sleutel is om bewust te leven, de beste beslissing te nemen die we op dit moment kunnen maken en te blijven genieten van het leven.


Kortom stap uit je Confectie zone en stap in je Tailoring zone.

Laat los wat niet meer voor je werkt, vertrouw op je gevoel en werk aan het maken van de best mogelijke keuze, die voor jou op dit moment goed voelt.


“Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Het heeft mijn leven zinvoller gemaakt!


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :)


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, directeuren, ondernemers en leidinggevenden in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over hun eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING concept helpt Edgar CEO's, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers o.a. hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You". Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! In een pak zitten een hart en een ziel, het gaat om jou!


Maak maatwerk van je leven en word de TAILOR over je eigen leven.

Het TAILORING concept omvat de volgende stappen: Word de Tailor over .......


1. Je Talenten