• EdgarNijdam

Laat je bedrijf groeien door zelf te groeien!Gisteren zat ik een een room op Clubhouse, het nieuwe sociaal media platform waarin je live in gesprek gaat met gelijkgestemden. Het onderwerp van de Room, gehost door Danielle van Gurp en Ajay Mangal, was: “Laat je bedrijf groeien door zelf te groeien”. Het werd een super boeiend gesprek over een een onderwerp waar ik zelf veel mee op heb.


Ik kan me het moment nog goed herinneren. Het was in het jaar 2007 dat ik zowel persoonlijk als zakelijk aan de grond zat. Ik zat gevangen in een wereld die ik zelf gecreëerd had. Voor de buitenwereld was ik succesvol, maar in mijn eigen wereld was ik een loser. Ik faalde en voelde me waardeloos, zonder enige waarden en doelen in mijn leven. Mijn enige gedachte was om m’n bedrijf overeind te houden en mezelf staande te houden.


Toen deed ik iets wat ik in mijn hele leven nog niet gedaan had. Ik investeerde in mijzelf in plaats van in mijn bedrijf. Ik gaf geld uit, wat ik eigenlijk niet had, aan een week in Zwitserland voor een persoonlijk ontwikkelingsproces.


In deze bewuste week leerde ik mijzelf beter kennen en groeide mijn zelfbewustzijn en mijn zelfvertrouwen. Ik voelde nieuwe energie en kracht binnenkomen en schreef alles van me af.


Graag deel ik een deel van een brief die aan mezelf schreef met je:


Beste Ed, wat wil je veranderen in je leven?


“Ik wil mezelf veranderen en ik wil een nieuwe start maken en dan moet ik blanco beginnen. Ik zal me moeten ontdoen van alle wikkels die ik in de loop der jaren heb om gedaan. Ik zal oude patronen moeten loslaten en nieuwe energie in mijn leven moeten toelaten.


Op mijn 37e begin ik, Edgar Nijdam, een stoere Fries, aan een nieuw leven. Een leven waarin ik mijn geluk nastreef, een leven waarin ik me los maak van het kind. Een leven waarin ik volwassen word.


De afgelopen dagen is er zo ontzettend veel met me gebeurt. Ik praat veel, ik schrijf veel, ik voel me sterk en gelukkig. Natuurlijk heb mijn moeilijke momenten maar de nieuwe omgeving doet me goed en geeft me kracht.


Ik ga een mooie toekomst tegemoet; een toekomst waarbij ik zal knokken voor mijn ideeën, mijn visie en nieuwe identiteit.


"Don't go through life, grow through life."

Deze bijzondere week gaf me de moed om verder op onderzoek te gaan en mijn winkel deels los te laten. Het gaf me de kracht om een volgende stap te zetten en nog een investering in mezelf te doen.


Het resultaat is dat ik koploper werd in de Open Circles Academy, mijn winkel durfde los te laten en een nieuwe stap in mijn carrière zette.


De investering die ik in mezelf deed, heb ik ondertussen in geld, geluk en vrijheid meer dan terugverdiend. Sterker nog, omdat ik Koploper in de Open Circles Academy en kledingadviseur van Nisandeh Neta werd, werd mijn naam vaak genoemd in de Business Bootcamp, waar maandelijks 1000 mensen aanwezig waren. Dit leverde me een een mooie jaarlijks terugkerende opdracht op. Alleen met deze opdracht verdiende ik mijn investering in mezelf binnen 2 jaar terug in mijn bedrijf. Dat is de kracht van in jezelf investeren.


Vorig jaar heb ik wederom een grote investering in mezelf gedaan en heb ik me ontwikkeld als personal branding expert. Na een jaar hard werken, heb ik afgelopen week een waanzinnige ervaring en doorbraak gehad. Ik heb het genoegen om mijn eerste cliënt, Saskia Kroes, te mogen helpen om haar authentieke personal brand te ontwikkelen. Samen met Saskia doorloop ik mijn TAILORING model en geef ik haar de handvatten die nodig zijn om de juiste stappen te zetten. Dit geeft me zoveel kracht en vertrouwen in mezelf en ik voel dat ik wederom mooie nieuwe stappen aan het maken ben, waarin ik als mens (ondernemer) groei. Ik weet dan ook zeker dat mijn bedrijf door deze keuze ook weer gaat groeien.


Naast mijn eerste training heb ik een wekelijkse “The Tailored Man in Blue, it is you” blog en podcast, heb ik veel nieuwe vaardigheden en samenwerkingen opgedaan, ben ik op diverse sociale media hard gegroeid en veel zichtbaarder geworden en voel ik me energieker dan ooit.


Wil jij ook groeien als ondernemer, zodat je je bedrijf kan laten groeien?Graag deel ik een 8-tal tips met je:


  1. Begin nu, want uitstellen wordt nooit beloond.

  2. Door ieder dag kleine stapjes te zetten, zal je uiteindelijk duurzame resultaten behalen.

  3. Stop ermee om je te verantwoorden voor alles. Neem in plaats daarvan 100% verantwoordelijkheid voor jezelf.

  4. Trek eens met anderen op. Nieuwe mensen in je leven geven je nieuwe energie.

  5. Sta dromen toe, sterker nog: Droom groot!

  6. Hou van verandering en stap eens uit je veilige comfortzone.

  7. Doe elke dag iets nieuws. Verbeter je vaardigheden en zorg voor afwisseling in je boeiende leven als ondernemer.

  8. Wees dankbaar en weet wat je waard bent.

Dit klinkt allemaal heel simpel, maar dat is het niet. Ik ben erachter gekomen dat je hulp nodig hebt, als je wilt groeien. Zonder de hulp van Nisandeh Neta, Aramik Garabidian, Brendon Burchard, Ted McGrath was ik nooit daar gekomen waar ik nu sta. Zij hebben mij gevoed, vooruit geduwd, geschopt, uitgedaagd en beter gemaakt.

Op dit moment leer ik ook heel veel van mijn inspirerende gasten die ik ontvang in mijn “The Tailored Man in Blue, it is You” podcast. Mijn gasten delen zulke waardevolle lessen en mooie boodschappen die ik in mijn auto vaak terug luister. Ik word er echt blij van.

"Door zelf te groeien, groeit je bedrijf mee"!

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en vind Vrijheid in je leven!

Een stijlvolle groet,


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen T.A.I.L.O.R.I.N.G. model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen: “Maak maatwerk van je leven".


Met zijn TAILORING model versterk Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld in kaart te brengen.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?


31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven