• EdgarNijdam

Ik ben niet goed genoeg!Vaak keek ik in de spiegel en zei ik tegen mezelf: "Ik ben niet goed genoeg".


Herken je deze gedachte: “Ik ben niet goed genoeg”.


Voor mij was het moment van het plaatsnemen achter de gokautomaat in een kroeg in Utrecht een teken dat ik iets miste in mijn leven en dit is uiteindelijk een eigen leven is gaan leiden. Ik had net mijn eerste baan in de mode en aan de ene kant was ik blij met wie ik was en wat ik deed. Aan de andere kant wist ik dat ik het allerliefste iets anders wilde met mijn leven. Mijn keuze om in een winkel te gaan staan voelde als een soort van verkeerde keuze die ik had gemaakt. Ik deed mijn dingen die van me werden gevraagd, maar haalde niet de energie uit mijn dagelijkse werkzaamheden. Bovendien was ik jaloers op vrienden die een baan hadden gevonden, die veel meer uitdaging gaf. Als ik in de spiegel keek, dacht ik: "Ik ben niet goed genoeg"!


Diep in mijn hart wist ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Deze frustratie leidde ertoe dat ik gokverslaafd werd en me liet meezuigen in een wereld waar ik niet voor had gekozen. Deze verslaving zorgde ervoor dat ik mijzelf steeds kleiner maakte en weinig liefde voor mezelf ontwikkelde. Ik zei vaak tegen mezelf: "Ik ben niet goed genoeg"!


Ondanks mijn verslaving presteerde ik op mijn werk en maakte ik in 5 jaar tijd 4 nieuwe stappen. In wezen waren deze stappen niet de groei die ik als mens nodig had en ze zorgden er niet voor dat ik mijn verslaving oploste. Zelfs diverse bezoeken aan een psychiater hielpen mij niet. De psychiater gaf aan dat er eigenlijk niets mis met me was. In mijn hart wist ik dat er wel iets mis met me was. Ik was mijzelf flink aan het saboteren. Ik zei constant tegen mezelf: "Ik ben niet goed genoeg"!


Dit was een grote klap voor mij. Ik had het gevoel dat een van mijn belangrijkste doelen op deze planeet was om mensen te helpen, maar door de verkeerde keuzes die ik maakte, bleef ik gevangen tussen vier muren en bleef ik gokken en kwam ik in een vicieuze cirkel terecht en dan zei ik weer: "Ik ben niet goed genoeg"!


De start van mijn eigen winkel, de geboorte van mijn dochter en mijn huwelijk zorgden voor een opleving. Ik won prijzen en het vaderschap voelde euforisch. 4 ramkraken en een scheiding zorgden ervoor dat ik terugviel in mijn oude gewoontes. En weer was ik niet goed genoeg.


Mijn scheiding zorgde ervoor dat ik wakker werd geschud. Het was mijn ex-vrouw die me het duwtje gaf dat ik nodig had. Zij blies mij uiteindelijk nieuw leven in door me ervan te overtuigen om de uitnodiging van Ewout van der Velde aan te nemen en een week naar Zwitserland te gaan.


In deze week ontdekte ik dat ik een marathon had gelopen en dat ik halverwege de marathon weerstanden ontmoette. In plaat van overwinnen en doorlopen, koos ik altijd een andere vorm die past bij het capituleren van de weerstand. Ik gaf me gewonnen aan de weerstand.


Wat waren die weerstanden? Het waren de onbewuste verleidingen die mij op dat moment beïnvloeden en me van het pad van de marathon af brachten. Het was mijn angst om me kapot te lopen en de uiteindelijke oplossing hiervoor was goede training.De belangrijkste les die ik leerde, was om mijn relaties met mijn dierbaren aan te pakken.


Je kunt een relatie:

1. Verbreken

2. Onderbreken

3. Transformeren


Bij onderbreken, ontstaat als de wil er bij beiden is, vanzelf een transformatie. Ik onderbrak de relatie met mezelf, ging nieuwe dingen doen en zette de transformatie in gang.

Hoeveel invloed kan de relatie die je met jezelf hebt opgebouwd, hebben op je leven?

Deze heeft zo’n grote invloed dat je een verlengstuk wordt van je gedachten en jezelf niet ontwikkelt (althans dat gevaar is er).


Ik kwam erachter dat ik de functie van een beschermengel moest vervullen. Mijn hele leven had ik niet voor mezelf gekozen. Ik leefde in een onbewust dienstverband van anderen. Dat was de grootste reden dat ik altijd tegen mezelf zei: Ik ben niet goed genoeg!


Ik moest mezelf beschermen en het elastiek tussen mij en mijn geliefden verbreken. Ik leerde dat het elastiek vervangen moest worden door een geestelijke band met mijn vrije gedachten.


Wanneer je de intensiteit van het leven hervind, zal je bewuster in het leven staan. Bewuster in het leven staan, maakt je een gelukkiger mens.


Na deze bijzondere week in Zwitserland kon ik tegen mezelf zeggen: Ik ben goed genoeg! Ik ben Edgar Nijdam, een stoere Fries en ik hou van mij. Dit was mijn grote doorbraak.


Terwijl ik aan mijn verhaal werkte en dieper in mijn momenten begon te duiken, realiseerde ik me:


"Wow, mijn reis, mijn leven gaat over mijzelf kleiner maken dan ik ben en op de vlucht slaan voor succes."

Vanaf dat moment begon ik mezelf te genezen. Ik nam deel aan de Life Skills University, ontwikkelde mijn netwerk, liet me coachen en leerde stap voor stap de lessen over hoe je maatwerk kunt maken van je leven.


Tijdens mijn reis over hoe je maatwerk maakt van je leven kwam ik erachter dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven en dat je soms een stap terug moet doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. Geduld is hierbij een vereiste en uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat je levensverhaal en je levenslessen van grote invloed zijn op wat je wilt en kan bereiken in je leven.


Uit mijn levensverhaal en mijn levenslessen zijn mijn "Tailored Man in Blue" brand story en mijn TAILORING model ontstaan. Beide staan heel dicht bij wie ik ben en zijn dus heel persoonlijk. Het is mijn eigen reis, mijn eigen blueprint die ik graag met je wil delen.


Ik heb mezelf jarenlang onderschat omdat ik me niet losmaakte van mijn veiligheden. Ik heb me na jarenlange training en ontwikkeling losgemaakt en voel me nu goed genoeg om je te helpen:


Jouw Talent te vinden

Jouw Attitude te verbeteren

Jouw Imago te versterken

Jouw Leiderschap over je leven te ontwikkelen

Jouw Ontwikkeling te continueren

Jouw Resultaten en Relaties te verduurzamen

Jouw Impact te vergroten

Jouw Netwerk kwalitatiever te maken

Jouw Gelukkiger te maken.


Mijn boodschap, “Maak maatwerk van je leven”, gaat over hoe je je leven in eigen hand kunt nemen. Mijn TAILORING model leert je hoe je als individu TAILOR kunt worden over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen.Nu is het de beurt aan jou om mijn vragen te beantwoorden:


Herken je jezelf in mijn blog en komen de woorden “Ik ben niet goed genoeg” ook in jouw gedachten voor?


Wil je dolgraag je leven in eigen hand nemen?


Wil je de TAILOR worden over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je de vrijheid vindt in jezelf.


Wil jij je verhaal, je lessen en je boodschap delen met de wereld, maar weet je niet hoe? Ik geloof in het principe van “Eerst Geven” en om deze intentie kracht bij te zetten, heb ik een cadeau voor iedereen die een antwoord geeft op de bovenstaande vragen.


Je maakt kans op een gratis Strategiesessie waarin we gaan uitzoeken wat jouw grootste uitdaging is en wat is het wat jou weerhoudt om je droom te leven.


Jij verdient een lucratieve en levensstijl vriendelijke onderneming en met deze gratis strategiesessie neem je de stap om eindelijk de vrijheid in je leven te creëren die je echt wilt.

Word jij die TAILOR die het heft in eigen handen neemt? Word jij die ondernemer die zijn verhaal, lessen en boodschap gaat delen met de wereld? Word jij die ondernemer die maatwerk maakt van zijn leven?

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en vind Vrijheid in je leven!

Een stijlvolle groet,Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft het T.A.I.L.O.R.I.N.G. model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen: “Maak maatwerk van je leven"


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?


39 keer bekeken0 reacties