• EdgarNijdam

Hoe motiveer je jezelf met een plan?De afgelopen drie weken hebben mijn vriendin en ik van een heerlijke vakantie in Spanje genoten. Een week Alicante en twee weken Moraira hebben ervoor gezorgd dat mijn batterij weer volledig opgeladen is. Het is fijn om af en toe even rust te pakken en te reflecteren wat er in het afgelopen jaar allemaal is gebeurt.


Voor mijn vakantie was ik te gast in de de YouTube serie van Jos Verheijden. Het algemene thema van zijn serie is Geïnspireerde Actie. In heb enorm genoten van het interview en deel dit graag met je. In het interview hebben Jos en ik het over de volgende vragen:


Waarom is het volgen van geïnspireerde actie belangrijk voor jou? Wat is jouw manier om op een gezonde manier langdurig resultaat te krijgen?

Welke uitdagingen kwam je tegen in het ondernemen en het realiseren van een plan? Wat heeft je geholpen om je uitdagingen op een gezonde manier aan te pakken?

Hoe blijf je gemotiveerd en geïnspireerd om door te gaan op je pad?

Wat heeft de doorslag gegeven om een nieuwe aanpak te omarmen en toe te passen?

Hoe ben je sterker, gemotiveerder en geïnspireerder geworden tijdens je proces?

Wat is jouw advies aan anderen?


Ben je nieuwsgierig naar het interview?In het afgelopen jaar is er veel gebeurt en heb ik nieuwe dingen omarmd. Toen ik nog een stuk jonger was deed ik de dingen vaak impulsief. Dit zorgde ervoor dat mijn ideeën vaak vastliepen. Nu ik ouder en wijzer ben doe ik het anders. Voordat ik aan iets nieuws begin, maak ik een plan, een plan dat meetbaar is. Bovendien maak ik afspraken met mijn publiek, zodat ik na kom wat ik wil doen en bereiken.


In Spanje heb ik 2 waardevolle boeken gelezen die mij weer nieuwe inzichten hebben gegeven. Het eerste boek is ‘Taal van Transitie’ van Jacob van Wielink, Riet Fiddelaers-Jasper en Leo Wilhelm en het tweede boek is ‘Groei | Snoei | Bloei van Yolanda van Dongen. Ik leerde dat het belangrijk is om te leven vanuit je kernwaarden en kwaliteiten en dat je een ‘groeimindset’ ontwikkelt. Het is fijn om meer zicht te krijgen over waar je invloed op hebt en waar je energiegevers zitten.


Deze twee boeken hebben ervoor gezorgd dat ik meer overzicht over mijn leven heb gekregen en mijn actieplan weer een stuk helderder heb gemaakt om effectiever, energieker en in balans te zijn. Het bijzondere is dat Yolanda van Dongen deze week mijn gast is in “The Tailored Man in Blue, it is you” podcast. Ik ga met haar een Groei | Snoei | Bloei gesprek voeren en zij zal je meenemen in in de wereld van je mindset, je cirkel van invloed, je hoofd- en bijrollen, je kwaliteiten, je waarden, normen en overtuigingen, je energiebronnen en uiteindelijk je actieplan.


“Ontwikkel jezelf door te doen”

Als passie en talent samenkomen heb je een meesterwerk. Als je vanuit je passie en talent een actieplan ontwikkelt vergroot je je cirkel van invloed. Dit klinkt wellicht een beetje allergisch, maar uiteindelijk willen we allemaal meer invloed op ons leven uitoefenen. Uiteindelijk willen we allemaal de regie nemen over ons eigen leven en de vrijheid vinden in wie we daadwerkelijk zijn.


In 'Groei | Snoei | Bloei' las ik het volgende:


“Welke rollen vervul je in je leven? Hoeveel energie en tijd stop je daarin en hoeveel energie haal je daaruit? Wil je dat zo houden of wil je daar andere keuzes in maken? Sommige rollen zijn je gegeven; zo ontkom je bijvoorbeeld niet aan de rol van zoon of dochter zijn. Daarnaast vervul je rollen waarvoor je hebt kunnen kiezen, zoals trainer van een voetbalelftal zijn. Hoe je die rollen invult en wat je er vervolgens kunt uithalen, is aan jou. En ook of je alle rollen die je gekozen hebt, wilt blijven vervullen. Een rol kleiner maken is ook een optie: je maakt van een hoofdrol een bijrol. Of je snoeit een rol weg, om al dan niet ruimte te maken voor een nieuwe.


Regie nemen


Hoe je rollen ook tot stand gekomen zijn, persoonlijk leiderschap gaat erover dat jij regie neemt over die rollen. Hoe vul je je rollen nu in en hoe zou je ze willen invullen? Waar zit ruimte om het op je eigen manier te doen? Om voldoening te krijgen en plezier te hebben? Waarin kan je je passie aanspreken en daardoor goed presteren? Presteren vanuit intrinsieke waarde, om te kunnen groeien en bloeien”.In mijn concept, word de TAILOR over je eigen LEVEN, zie ik veel overeenkomsten met Groei | Snoei | Bloei. Uiteindelijk willen we allemaal maatwerk van ons leven maken en een meesterwerk creëren.


Het is dan ook bijzonder fijn als je een plan hebt dat je motiveert.


Het is dus tijd om te heroverwegen, te handelen en in sommige gevallen, te veranderen.


Denk eens goed na over jouw plan en jouw geïnspireerde actie. Ik weet haast wel zeker dat ook jij wilt 'Groeien in je Maatpak'. Wellicht heb je een extra duwtje in de rug nodig?

Ik nodig je graag uit in mijn "The Tailored Man in Blue, it is you" showroom voor een inspirerende kennismaking.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over hun eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING concept helpt Edgar CEO's, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers o.a. hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You". Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! In een pak zitten een hart en een ziel, het gaat om jou!


Maak maatwerk van je leven en word de TAILOR over je eigen leven.

Het TAILORING concept omvat de volgende stappen: Word de Tailor over .......


1. Je Talenten

2. Je Attitude

3. Je Imago en Identiteit

4. Je Leven vanuit Liefde,

5. Je Continue Ontwikkeling

6. Je Relaties en Resultaten

7. Je Invloed en Impact

8. Je Naakte ik

9. Je Gunfactor


Het is mijn missie om je te helpen "maatwerk van je leven” te maken, zodat je de TAILOR wordt over je eigen bestaan en bewustzijn en je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven