• EdgarNijdam

Hoe je meer gaat bereiken door minder je best te doen.

Bijgewerkt op: okt 5De titel van deze blog komt voort uit mijn podcast van afgelopen week met Jos Verheijden. Jos helpt ondernemende mensen met het voorkomen, herstellen en doorgroeien na een burn-out. Hij is hierin persoonlijk en betrokken, want het gaat uiteindelijk om jou. Voor velen ligt de oplossing in door te werken aan een goede energie en groei in kracht en leiderschap. Niet spitten, maar in het NU je uitdagingen loslaten.

Dit klinkt natuurlijk allemaal mooi en wellicht simpel, echter op je werk kan het behoorlijk hectisch zijn. Berichten komen van links en rechts binnen, nooit wanneer je ze verwacht, en vragen vaak meer aandacht dan je je kunt veroorloven. Vergaderingen met klanten halen je weg van het computerscherm, maar zijn op hun eigen manier net zo veeleisend.

Tegen de tijd dat je het einde van de dag bereikt, ben je uitgeput en heb je nog maar een fractie van het werk bereikt dat je oorspronkelijk van plan was te doen.

Er is echter een manier om je productiviteit te verhogen, je stress te verminderen en je toch fris genoeg te voelen voor wat kwalitatieve vrije tijd. We hebben maar 24 uur per dag en hoeveel je ook probeert om alles in je dag te proppen, er is maar zoveel dat je kan doen. We worden constant afgeleid en er zijn meer dingen die onze aandacht proberen te trekken dan ooit.

Succesvolle mensen lijken meer gedaan te krijgen door minder te doen, maar hoe doen ze dat? Het maakt niet uit wie je bent, of je nu een leraar of een ondernemer bent, een thuiswerkende moeder of een ingenieur, als je productiever wilt zijn en meer gedaan wilt krijgen, is het de kunst om minder te doen en niet meer.

Als het op productiviteit aankomt, gaat het niet om meer doen of meer tijd besteden aan je werk, het gaat om werk doen dat er echt toe doet. Het gaat erom dat je het high-impact werk doet dat je betere resultaten geeft.

Succesvolle mensen begrijpen dit. Ze weten dat als ze meer gedaan willen krijgen, ze zich moeten concentreren op het belangrijke en niet op alles.

“Als je geen tijd hebt, is de waarheid dat je geen prioriteiten hebt. Denk harder, werk niet harder.”

Als het lijkt alsof je te veel dingen te doen hebt die je niet aankunt, komt dat omdat je geen prioriteiten stelt. Je reageert en doet wat er op je afkomt zonder echt prioriteit te geven aan de belangrijkste taken.
Wil je het "Een Overleef je Burnout" gesprek met Jos Verheijden terug luisteren? Ik wens je veel luister plezier! https://anchor.fm/edgar-nijdam/episodes/Een-Overleef-je-Burn-out-gesprek-met-Jos-Verheijden-e17jpo9 .


Graag deel ik mijn 7 tips met je over hoe kun je meer gaat bereiken door minder te doen?

1. Maak een lijst van wat je moet doen

"Helderheid is macht", zegt Tony Robbins, en hij heeft helemaal gelijk. Probeer je je dag door te komen zonder te weten wat je moet doen? Raad eens wat je gaat doen? Je gaat alles doen! Als je geen plan voor de dag hebt, word je reactief en doe je wat in je opkomt. De meeste mensen begrijpen dat ze een takenlijst nodig hebben, maar ze doen het gewoon niet. Ze hebben hun plannen liever in het hoofd en dit is een grote fout.

Wanneer ik mijn taken op mijn to-do-lijst zette, merk ik dat de kans groter is dat ik de taken aan het eind van de dag volbracht heb. Wanneer ik mijn dag doorga zonder te weten wat ik moet doen of zonder een duidelijk plan te hebben, ben ik meestal minder productief.

2. Prioriteer en voer eerst de high-impact-taak uit Als je eenmaal je takenlijst hebt, spring dan niet zomaar op de eerste taak. Besteed in plaats daarvan een paar minuten aan het prioriteren van de lijst. Concentreer je op het doen van het belangrijkste werk dat je eerst de meeste impact geeft. Doe dingen niet blindelings alleen maar omdat je ze gedaan moet krijgen.

Denk hierbij aan de 80/20-regel. Volgens dit principe levert 20% van alle taken die je moet doen 80% van de resultaten op. En dit zijn de taken waar je als eerste aan moet werken. Voer daarom eerst impactvol werk uit. Begin je dag niet blindelings, maar besteed je meest productieve uren, meestal je ochtenden, aan je belangrijkste werk.

3. Weiger en zeg strategisch "nee" Als je meer gedaan wilt krijgen, is het raadzaam te leren anderen af ​​te wijzen en strategisch 'nee' tegen ze te zeggen. Focus gaat over nee zeggen, nee zeggen tegen goede ideeën als je je wilt concentreren op de geweldige ideeën. Je kan niet doen wat op je afkomt. Je hebt maar 24 uur per dag en er is maar zoveel dat je kunt bereiken. Leer daarom andere goede ideeën af te wijzen omdat je het geweldige idee wilt koesteren.


4. Verwacht niet te veel van je vaardigheden Je capaciteiten overschatten, is het ding dat je ervan weerhoudt om meer te bereiken door minder te doen. Als het erop aankomt dingen voor elkaar te krijgen, zijn de meeste mensen gemotiveerd en overschatten ze vaak hun capaciteiten en de tijd die ze hebben. Onze wilskracht, energie en motivatie nemen af ​​naarmate we de dag doorkomen. Een lange to-do-lijst zorgt ervoor dat je je overweldigd en moe voelt. Je zult het gevoel hebben dat je zoveel dingen te doen hebt en zo minder tijd om te genieten. Bovendien hoef je niet alles zelf te doen. Dus verwacht niet teveel van jezelf en denk dat je een superman bent en dat je al je taken kunt volbrengen.

5. Maak gebruik van andere mensen

Om meer te bereiken door minder te doen, kan je gebruikmaken van andere mensen. Je kan de talenten en vaardigheden inhuren die je mist. Als je denkt dat je alles veel beter kan dan andere mensen, kan je niet groeien. Waarom denk je dat mensen een bedrijf beginnen? Ze willen hun bedrijf laten groeien door anderen in te huren.

6. Laad jezelf op door pauzes te nemen

Als je serieus meer wilt bereiken, neem dan meer pauzes. Pauzes nemen is belangrijk omdat het je verfrist en je energie oplaadt, zodat je meer kan doen. Na een korte pauze zal je een betere emotionele gezondheid hebben, je frisser voelen, minder stress hebben en meer creativiteit en productiviteit ontwikkelen.

Een korte pauze kan een goede gelegenheid zijn om een ​​inspirerend artikel te lezen, terwijl een langere pauze je de tijd geeft om naar een podcast te luisteren. Misschien over een onderwerp dat nieuw licht werpt op de taak waar je op terug zult komen.

7. Maak goed gebruik van je ononderbroken tijd

Wil je meer bereiken door minder te doen, dan raad ik je aan om je ongestoorde tijd goed te benutten. Dit is meestal in de ochtend als iedereen nog slaapt. Er is dan geen afleiding. Dus sta vroeg op en werk aan je high-impact taken. Als mensen nog lekker in hun bed liggen te slapen, ben jij aan je dromen aan het werken. Creëer een bunker om jezelf te beschermen tegen afleiding zodat je 100% geconcentreerd kunt werken.

Denk eens goed na welke van deze tips jij kan toepassen in je dagelijks leven, zodat je je productiviteit verhoogt, je stress vermindert en je toch fris genoeg voelt voor wat kwalitatieve vrije tijd.

Wellicht heb je een extra duwtje in de rug nodig? Ik nodig je graag uit in mijn "The Tailored Man in Blue, it is you" showroom voor een inspirerende kennismaking.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over hun eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING concept helpt Edgar CEO's, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers o.a. hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You". Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak! In een pak zitten een hart en een ziel, het gaat om jou!


Maak maatwerk van je leven en word de TAILOR over je eigen leven.

Het TAILORING concept omvat de volgende stappen: Word de Tailor over .......


1. Je Talenten

2. Je Attitude

3. Je Imago en Identiteit

4. Je Leiderschap

5. Je Continue Ontwikkeling

6. Je Relaties en Resultaten

7. Je Invloed en Impact

8. Je Netwerk en Nieuwe klanten

9. Je Groei en Gezondheid


Het is mijn missie om je te helpen "maatwerk van je leven” te maken, zodat je de TAILOR wordt over je eigen bestaan en bewustzijn en je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven