• EdgarNijdam

Groeien buiten je comfortzone.Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen door je de volgende vragen te stellen:


“Voel je je op je gemak in en met je huidige leven en blink je uit in je leven”?


Als je beide vragen met “ja” beantwoord dan wil ik je feliciteren, chapeau!

De meerderheid van de mensen echter kan beide vragen niet met een “ja” beantwoorden en ik ben er daar ook 1 van.


Veel mensen verleggen hun grenzen tot het uiterste en voelen zich daardoor ongemakkelijk of ze voelen zich op hun gemak en zijn gestopt met zichzelf vooruit te duwen.


Als ik bij zelfgroei zeg dat ik me op mijn gemak voel, bedoel ik eigenlijk dat ik niet groei. Ik rek mezelf niet uit. Ik ben tevreden met waar ik ben en doe geen enkele moeite om uit deze situatie te komen. Hier is niets mis mee en iedereen maakt zijn eigen keuzes, maar groei vindt meestal niet plaats op de plek waar we ons op ons gemak voelen. Om echt te kunnen veranderen, moeten we buiten onze comfortzone groeien en dat is daar waar de pijn zit.


Ik heb op dit moment een fantastisch eigen bedrijf, waarin ik mannen help aan een verpletterende eerste indruk, zonder ook maar 1 woord te zeggen. Dit werkt goed voor mij en het zou gemakkelijk zijn om de komende 10 jaar hetzelfde te blijven doen. Toch heb ik ervoor gekozen om een ​​stap te zetten in het onbekende en het ongemakkelijke. Ik ben gaan bloggen, heb mijn “The Tailored Man in Blue, it is you” podcast in de wereld gebracht en ben druk bezig mijn TAILORING model vorm te geven. Waarom? Omdat ik ervoor gekozen heb om te willen groeien als mens. Ik wil beter worden en meer mensen kennis laten maken met mijn boodschap: Verbind, Leer, Inspireer, Groei met Stijl in je pak en word TAILOR over je eigen leven.


"Ik behoud het oude en creëer het nieuwe".

Door uit mijn comfortzone te stappen, gebeuren er op dit moment hele mooie dingen, waarbij de verbindingen met nieuwe mensen het allermooist zijn. Ik krijg hier zoveel energie van en het helpt me door te gaan met de nieuwe stappen die ik heb genomen. Ook weet ik dat ik mijn droomleven aan het creëren ben en dat mijn leven er over 10 jaar heel anders zal uitzien.Graag wil ik drie vragen met je bespreken:


Waar voel je je te comfortabel?

Waar word je zenuwachtig van?

Hoe maak je de sprong buiten je comfortzone?


Waar voel je je te comfortabel?


Als het leven je gelukkig maakt, is het gemakkelijk om tot rust te komen en je op je gemak te voelen. Misschien heb je een vrij veeleisende baan, waar je goed in bent. Misschien heb je een langdurige relatie en voelt je relatie goed. Misschien weet je dat je fitter kunt worden, maar heb je geen gezondheidsproblemen. Misschien is je financiële situatie stabiel, maar niet uitstekend.


Het is normaal dat je een comfortabel leven wilt. We zijn mensen van vlees en bloed en vermijden dingen die beangstigend, ongemakkelijk of pijnlijk voelen om zo ons leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar comfort leidt niet tot groei, sterker nog: het leidt tot stagnatie.


Pak een pen en papier, open een document op je computer of gebruik het opmerkingenveld onderaan deze blog en maak de volgende zin af: 'Ik voel me te op mijn gemak bij ............'


Ik zal je ook de mijne delen (ik ben hier vorig jaar mee begonnen)


"Ik ben te comfortabel geworden met mijn TAILOR (maatkleding) activiteiten en blijf netjes wachten op mijn cliënten die iedere week weer bellen voor een afspraak, waarbij ik ze weer blij maak met een onuitwisbare eerste indruk".


Schrijf nu op "Ik ga een stap buiten mijn comfortzone zetten door ..........." (en maak dit zo specifiek mogelijk).


"Ik ga een stap buiten mijn comfortzone zetten door vanaf nu iedere week een blog te schrijven, iedere week een podcast op te nemen, mijn TAILORING model te ontwikkelen en een besloten Facebook Community op te starten, waarin ik mijn leden wil inspireren met datgene wat mij in gang heeft gezet”.


Waar word je zenuwachtig van?


Om buiten je comfortzone te komen, is het raadzaam om uit te zoeken waar je grenzen liggen. Een goede manier om dit te doen, is door erachter te komen waardoor je nerveus wordt. Probeer hier geen vooroordelen over te hebben. Wat voor de ene persoon angstaanjagend is, kan voor de ander een tweede natuur zijn. Ik ben meestal bang voor al het nieuwe en slechts enkele van de dingen die me in het verleden nerveus hebben gemaakt, zijn:


Op mijn 38e werd ik door Nisandeh Neta gevraagd om voor 1000 mensen mijn verhaal te delen. Ik was zo zenuwachtig en dacht: “Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten”? Ik had me gelukkig goed voorbereid en pakte mijn plek op het podium. Met trillende handen vertelde ik mijn verhaal en deelde ik mijn lessen. Toen ik klaar was kreeg ik zo’n groot applaus en voelde ik mij zo bevrijd. Dit was echt een grote doorbraak in mijn leven.


Nu vind ik het leuk om op een podium te staan om mijn verhaal te delen en heb ik veel bijzondere mensen leren kennen.


Wat maakt je nerveus?


Een serieus gesprek voeren over je relatie met je partner?

Een loonsverhoging of meer verantwoordelijkheid op je werk vragen?

'Nee' zeggen tegen iemand die om je tijd of geld vraagt?

Een reactie achterlaten op een van je favoriete blogs?


Of het nu groot of klein is, schrijf op "Ik voel me nerveus over ......................"


Hier is de mijne: "Ik voel me nerveus om mijn gewaardeerde klanten te bellen om te vragen hoe het met hen gaat en of ik iets voor ze kan betekenen”.


En voeg nu toe "... maar ik ga het toch doen!"


"Ik voel me nerveus om mijn gewaardeerde klanten te bellen om te vragen hoe het met hen gaat en of ik iets voor ze kan betekenen. Ik voel me nerveus maar ik ga het toch doen!"Hoe kun je buiten je comfortzone springen?


Ik wil je vragen een stap buiten je comfortzone te zetten, maar besef me ook dat dit niet uitdagend genoeg is. Een stap zou immers kunnen betekenen dat je gewoon een voet uit je comfortzone zet. De kans is groot dat je je weer terugtrekt.


Dus vraag ik je of je erover na wilt denken om buiten je comfortzone te springen. Een grote sprong in een gebied waar je stagneert en waar je dingen echt kan opschudden.


Misschien ga je:


Op dieet en word je lid van een sportschool.

Solliciteer je op nieuwe banen.

Start je een blog of een podcast.

Schrijf je je eerste e-book.

Meld je aan voor een professionele cursus.


Wat het ook is, maak er iets groots van! Het is misschien eng, zelfs een beetje overweldigend, maar als het je lukt, is dit iets dat je enorm zal helpen groeien.


Hier is die van mij:


"Ik ga buiten mijn comfortzone springen door met veel mensen te praten op Clubhouse. Ik start dinsdag 23 februari om 11.00 u mijn tweede room met als onderwerp, Groeien buiten je comfortzone. Ik zal niet verlegen of bang zijn, ik ga mezelf met een grote glimlach neerzetten en nieuwe verbindingen maken.


Waar voel je je te comfortabel en hoe ga je dit veranderen? Wat maakt je zenuwachtig en toch ga je het doen? Hoe spring je buiten je comfortzone?


Ik zal je laten weten hoe mijn Clubhouse Room is gegaan.


Ken je Clubhouse nog niet? Het is echt een geweldig platform waar de kracht van de stem helemaal tot zijn recht komt en waar authentieke verhalen en lessen worden gedeeld.


Ik heb een 5 invites weg te geven. Als jij een comment achterlaat waarom jij deze willen krijgen? Wellicht ontmoeten we elkaar snel op Clubhouse.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en vind Vrijheid in je leven!

Een stijlvolle groet,


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen T.A.I.L.O.R.I.N.G. model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen: “Maak maatwerk van je leven".


Met zijn TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld in kaart te brengen, zodat er een nieuwe brandstory ontstaat.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?


52 keer bekeken0 reacties