• EdgarNijdam

Groei in je pak en investeer in jezelf

Bijgewerkt op: 18 sep 2020Begin maart kreeg ik een e-mail van Brendon Burchard waarin het volgende stond: “Hey Edgar, are you ready? The world just went virtual today!” Brendon had helemaal gelijk en gaf me dat duwtje dat ik nodig had om in mijn persoonlijke groei te investeren. Deze zevende blog van “The A-Z Authentic Personal Branding Stories” gaat over investeren in persoonlijke groei.


In de afgelopen 4 maanden ben ik “gegroeid in mijn maatpak” door in mijzelf te investeren.

Werken aan je personal brand betekent ook investeren in jezelf. Een sterk personal brand levert continu waarde voor zijn publiek en om een continue stroom van waarde te blijven leveren, is persoonlijke ontwikkeling onontkomelijk.


"Life is about Tailoring it and live a Fully Tailored Life". - Edgar Nijdam

10 jaar geleden deed ik hetzelfde en zag ik veranderingen op mijn pad komen. Ik maakte de overstap van confectie naar maatkleding. Die verandering gaf rust en ruimte. De afgelopen jaren heb ik een beetje liggen slapen en daar is op zich niets mis mee. Mijn leven was van een onrustige periode in een rustige beland. Nu, 10 jaar later, is het weer tijd om de zeilen te zetten en een nieuwe koers te varen. Een nieuwe koers waar ik energie van krijg en die me doet beseffen dat er niets mooier is om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.


De meesten van ons hebben de wens om zichzelf te verbeteren of hebben een behoefte of uitdaging op een of meer gebieden in ons leven: tijdbeheer, geld, geloof/overtuiging, balans, nieuwe vaardigheden, leiderschap, gezondheid en relaties. Succesvolle mensen zijn altijd de eersten die het verlangen hebben om continu te groeien.


Persoonlijke ontwikkeling betekent voor mij het volgende: wordt de persoon die je werkelijk wilt zijn door deel te nemen aan een levenslange reis van het opdoen van vaardigheden, kennis en zelf verbetering.Het is een reis omdat je er niet van de ene op de andere dag komt. Maar je komt er wel. Stap voor stap kom je een beetje dichterbij, een beetje verder op het pad.


Het is een reis omdat het zowel een proces als een bestemming is, hoewel je zult merken dat wanneer je daar aankomt je een andere bestemming in gedachten had; een bestemming die nog verder op de weg ligt.


Het is een reis omdat het leuk zal zijn, net zoals een avontuur dat je begint ook leuk is.


Het is een reis omdat het soms moeilijk zal zijn en tijd zal kosten. Je zult vooruitgang boeken en stap voor stap steeds dichterbij je bestemming komen.


Persoonlijke ontwikkeling is een uitnodiging die aan iedereen wordt gestuurd, maar door enkelen wordt ontvangen. Zie het als een uitnodiging voor een feest, waarbij je al dansend ontdekt wat mogelijk is. Deze dans nodigt je uit tot de zeldzame vragen die de meeste mensen zichzelf niet stellen.


Wat als ik besluit hogere doelen te stellen en te bereiken?

Wat als ik besluit om voor mijn dromen te gaan?

Wat als ik bepaalde vervelende dingen aan mezelf kan veranderen?

Wat als ik een significant verschil kan maken in het leven van anderen?


Met deze nieuwe vragen begint zich een nieuw leven te evolueren.


"The better you become, the less time it takes to achieve your goals" - Brian Tracy

Persoonlijke ontwikkeling is een uitnodiging voor een feestje! Elke investering moet zijn vruchten afwerpen. De uitbetaling zal de persoon zijn die je wordt en de resultaten die je ontvangt. Je creëert je eigen unieke, alleen-jij-verdient-het-omdat-jij-het-hebt-gedaan!


Het is fijn om hierin aangemoedigd te worden, zodat je de voortgang kunt blijven vieren.

Bij kleine mijlpalen zijn er kleine feestjes. Bij grotere mijlpalen zijn er grotere feesten.


We hebben vaak een uitnodiging voor een feest of evenement ontvangen en staan ​​dan voor de beslissing om te gaan of niet te gaan. Het is duidelijk dat onze beslissing meerdere resultaten kan opleveren. Hier zijn twee specifieke resultaten die we naar alle waarschijnlijkheid allemaal hebben ervaren:


1. Je ging, ondanks de aarzelingen en het was een geweldige en levensveranderende ervaring. Misschien heb je je toekomstige echtgenoot of een vriend voor het leven ontmoet of heb je een ervaring gehad die je een leven lang zullen koesteren.


2. Je ging niet, maar je echtgenoot of vriend wel en ze vertelden je wat voor een levensveranderende ervaring je gemist hebt.


Ik ben er vrij zeker van dat bijna iedereen die naar het feest gaat al een student van persoonlijke ontwikkeling en groei is. Ik geloof dat je, door de uitnodiging te aanvaarden, die allerbelangrijkste eerste stap zet.


Persoonlijke ontwikkeling vindt de hele tijd plaats, maar er zijn ook momenten waarop we meer bekwaam en in staat zijn om te groeien. Je moet er klaar voor zijn. Wanneer de leerling klaar is, zal de leraar verschijnen.Drie dingen om over na te denken met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling:


1. Er is discipline voor nodig en elke dag moet je weer een stap verder gaan in de richting van je bestemming. Op sommige dagen kan het betekenen dat je naar de sportschool moet gaan. Op sommige dagen betekent het luisteren naar een online training. Op sommige dagen betekent het een moeilijk gesprek met als doel een relatie te herstellen. Dit zijn allemaal dingen die we onszelf moeten disciplineren om te doen.


2. Er is doorzettingsvermogen voor nodig. Veel mensen beginnen, maar succesvolle mensen eindigen. We maakten allemaal moeilijke tijden door. We komen allemaal in de verleiding om te stoppen. Mensen die altijd op het gemiddelde niveau blijven, zijn degenen die niet volharden. Degenen die slagen, zijn degenen die doorzetten.


3. Er is een plan voor nodig dat je zal blijven aanmoedigen om het plan uit te werken.


Het tot nu toe belangrijkste resultaat van mijn investering in mijzelf is mijn nieuwe brand story: “There is a new kind of man in the world today. It’s the Tailored Man in Blue and it is you. De "Tailored Man in Blue" staat voor het volgende:


Je hebt het Talent om te Transformeren.

Je hebt de Attitude, Aandacht en Ambitie om mensen aan te trekken.

Je hebt het Imago om te kunnen Inspireren.

Je neemt de Leiding over je eigen Leven zodat je de Leider wordt over je toekomst.

Je Ontwikkelt je continu, zodat je waarde blijft stijgen.

Je krijgt duurzame Resultaten en Relaties die je aanbevelen zodat je een Rockstar wordt.

Je creëert een nieuwe tailored Identiteit waarbij je met vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, vertrouwen, intelligentie en geloof een Nieuwe reis maakt naar ongekende Groei.


"Groei van binnenuit en straal aan de buitenkant". "Straal in je pak" - Edgar Nijdam

Het gaat niet alleen om het pak, maar het gaat met name om de man in het pak.

Vanuit deze gedachte heb ik de “Tailored Man in Blue” lidmaatschappen ontwikkeld met als doel jou te laten “groeien” in je pak.


Wil jij “groeien in je pak” en werken aan je persoonlijke presentatie, uitstraling, imago en personal brand? De “Tailored Man in Blue” lidmaatschappen gaan je hier op al deze fronten bij helpen. Mag ik je verwelkomen in het “Tailored Man in Blue” netwerk?


In de komende blog gaan we samen uitzoeken of personal branding een hype is of niet.


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak!55 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven