• EdgarNijdam

Durf jij je masker af te zetten?Ik kan me het moment nog goed herinneren. Het was 17 december 2006 en ik zat helemaal alleen in een prachtig en sereen kerkje in Bauen, een klein dorpje aan het Vierwoudstedenmeer in Zwitserland. Nog nooit in mijn leven had ik zo’n intense rust gevoeld en zo’n mooie stilte gehoord. Dit zijn van die momenten die je nooit meer vergeet in je leven.


In deze week was ik samen met Ewout van der Velde in Zwitserland om mijn leven op de rit te krijgen. Deze dag was ik er op uitgestuurd om na te denken over wat er allemaal was gebeurt in mijn leven en op te schrijven wat mijn inzichten waren.

Ewout had mij in de ochtend op de boot gezet en ik had drie enveloppen met opdrachten meegekregen. Gedurende de dag moest ik deze enveloppen openen en de vragen beantwoorden die hij voor mij had geformuleerd.


“Het is 17 december 2006, 12.59 u en ik zit in Bauen en bouw aan een nieuw leven. Het belangrijkste inzicht dat ik in de afgelopen 5 dagen heb meegekregen is dat alles draait om bewustzijn. Deze week in Zwitserland doet me goed, de rust doet me goed en ik heb zeeën van tijd om na te denken en ben me volledig bewust van wat er allemaal met me gebeurt en gaande is. Ook ben ik me ervan bewust wat er in de afgelopen jaren allemaal verkeerd is gegaan”.


Mijn twee grootste inzichten die ik op dit bewuste moment voel zijn:


1. De wereld waarin ik leefde heeft mij gemaakt tot een gespleten persoonlijkheid. De leugen die hierin regeerde heeft ervoor gezorgd dat ik in oude gewoontes bleef vervallen. Als ik mijn leven en mijn verhaal ga delen, ga ik pas echt vooruit en dan krijg ik mijn eigenheid terug.


2. Ik kom met beide benen op de grond te staan. Dit heet “Verankering” en dit gaat me lukken omdat ik mezelf steeds bewuster wordt wat er allemaal in mijn leven is gebeurt. Gewaarwording - Gevoel - Interpretatie - Intentie - Handeling gaan me hierbij helpen.


De grootste weerstand die me hierbij in de weg stond was mijn winkel. Ondanks dat mijn winkel voor de buitenwereld succesvol was, zat er voor mij veel negatieve energie in en gebruikte ik slechts een fractie van mijn vermogen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik haalde niet de energie uit mijn winkel, de energie die ik nodig had om stappen vooruit te zetten. Sterker nog, ik dacht: “Als het dan toch kapot moet, help ik een handje mee”.


Mijn winkel was mijn masker, waarachter ik mij verstopte. Op 17 december 2006 schreef ik dan ook:


“Ik moet me nu echt losmaken van mijn winkel, ik moet het nu doen. In de afgelopen 8 jaar heb ik ondanks alle tegenslagen iets geweldigs opgebouwd en heb ik een mooie klantenkring en kwalitatief netwerk ontwikkeld. Samen met hen kan ik mijn ultieme doel nastreven en ik weet dat ik het kan. In de afgelopen 5 dagen heb ik met Ewout hierover gesproken en toen drong het pas echt tot me door: “Edgar Nijdam jij gaat iets moois neerzetten. Met jouw visie, talenten en kwaliteiten gaat je dit echt lukken. Blijf jezelf, blijf gewoon Edgar Nijdam en verschuil je niet achter je winkel, maar stap eruit en bevrijd jezelf”.


Mijn winkel was mijn schild, mijn masker waarachter ik mij verschuilde. In deze week in Zwitserland sprak ik met mijzelf af om, hoe dan ook, mijn winkel los te laten. Op het moment dat ik deze intentie opschreef , gebeurden er bijzondere dingen in mijn leven. Ik ging voor het eerst in mijn leven handelen vanuit mijn eigen kracht, vanuit mijn eigen identiteit en niet meer vanuit mijn winkel.


Ik ontwikkelde mezelf buiten mijn winkel en ontmoette veel nieuwe mensen en kwam in aanraking met de Open Circles Academy. Ik investeerde in mijzelf in plaats van in mijn winkel en voelde me iedere dag iets sterker, iets beter worden. Dit had ik ook nodig om mijn intentie om mijn winkel los te laten in gang te zetten. Het loslatingsproces werd echt in gang gezet tijdens een loslaat ceremonie van een spiritueel weekend van de Life Skills University. Dit was slechts een jaar nadat ik mijn intentie in Zwitserland had uitgesproken.


Vanaf dat moment ging alles stromen en veranderde ik mijn winkel met topmerken in een showroom voor maatkleding. Ik nam de stap van Retail naar Tailoring en nam afscheid van alle topmerken en omarmde mijn nieuwe identiteit. Het ging niet meer over mode en kleding, maar het ging over stijl en verpakking.


"Packaching People, that is what I do"!

Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik mijn winkel heb durven los te laten. Het heeft me veel rust, ruimte en vrijheid gegeven, welke ik nodig had om als ondernemer en als mens te blijven groeien. In het afgelopen jaar heb ik wederom in mezelf geïnvesteerd en stappen vooruit gezet. Opnieuw zette ik een masker af om nog dichter bij mijzelf te komen en vanuit eigen kracht mijn droomleven te ontwikkelen. Een leven waarin ik niet alleen de TAILOR ben voor mannen, maar ook de Experience TAILOR voor ambitieuze, ondernemende vrouwen met een heldere missie die ik graag help om de tailor te worden over hun eigen leven.Velen van ons dragen een masker en doen iets waarachter ze zich verschuilen. Ooit hebben ze iets gekozen en jaren later doen ze nog steeds hetzelfde. Zelfs als het niet meer werkt blijven ze hier aan vasthouden. Dit vasthouden gebeurt meestal uit een gevoel van veiligheid en angst voor de onzekerheid van het ‘nieuwe’. Het kost vaak ongelooflijk veel energie en frustratie om het oude in stand te houden, maar zelfs dan is de stap naar het ‘nieuwe’, een nieuwe bevrijdende identiteit, voor velen te groot.


Er is moed voor nodig en ik wil iedereen die deze blog leest aanmoedigen om te onderzoeken of je 'echt' datgene doet wat je in je hart het liefst wilt doen.


Afgelopen vrijdag, 2 april 2021, had ik Andre Heuvelman te gast in mijn podcast. We hebben elkaar vorig jaar leren kennen en een vriendschap opgebouwd. Andre behoort tot 1 van de beste trompettisten in de wereld en 30 jaar lang reisde hij met het Rotterdam Filharmonisch Orkest en het Nederland Blazersensemble de hele wereld rond en stond hij voor duizenden mensen op diverse podia.


In dit muzikale kippenvel gesprek deelt Andre zijn verhaal en vertelt hij hoe zijn trompet 30 jaar lang als masker fungeerde. Zijn trompet was zijn werk en zijn werk gaf hem op een gegeven moment niet meer de energie en vrijheid om door te willen gaan. Andre was geworden wat hij deed, wat er voor de buitenwereld uitzag als een droomleven. Van de een op de andere dag stopte Andre bij het Filharmonisch Rotterdams Orkest en het Nederlands Blazersensemble. Hij besloot zijn toon vrij te maken om uit dat systeem te stappen. Andre stopte met spelen om weer te kunnen spelen. Hij nam afscheid van wat er voor de buitenwereld als een droomleven uitzag. Hij nam afscheid van de eenzaamheid en de druk om iedere voorstelling tot een foutloze voorstelling te maken. Andre zijn verlangen om vrij te zijn en ruimte te creëren wonnen het van een bestaan als succesvol trompettist. Zijn levensspreuk “Holding space for Change” sluit naadloos aan op zijn verhaal en zijn zoektocht naar vrijheid en ruimte om te kunnen bewegen.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de podcast met Andre Heuvelman? Je kan deze hier terug luisteren.


De les die je hieruit kunt leren is:


Ben je wat je doet, of doe je wat je bent?


Durf jij je masker te laten zakken en je nieuwe identiteit als vriend te omarmen. Durf jij je oude systemen waar je geen energie van krijgt los te laten? Durf jij voor vrijheid te kiezen?


Als je als mens je masker durft af te zetten en tevoorschijn komt als mens, je ware ik, die ergens heel goed in is, dan kun je gaan bijdragen aan de wereld en hoef je nooit meer te leveren.


Dit is vrijheid en hier vinden de mooiste creaties plaats. Dit is wat de wereld nodig heeft en geloof me: “De wereld heeft jou nodig”.


In het afgelopen jaar vond ik opnieuw mijn vrijheid, Mijn vrijheid om mijn verhaal met jou te delen, mijn vrijheid om mijn levenslessen met jou te delen, mijn vrijheid om mijn boodschap met jou te delen.


There is a new kind of (wo)man in the world today. It is “The Tailored (Wo)Man in Blue, and it is you".

Met mijn TAILORING model help ik je graag:


Jouw Talent te vinden

Jouw Attitude te verbeteren

Jouw Imago en Identiteit te versterken

Jouw Leiderschap over je leven te ontwikkelen

Jouw Ontwikkeling te continueren

Jouw Resultaten en Relaties te verduurzamen

Jouw Impact te vergroten

Jouw Netwerk kwalitatiever te maken

Jouw Gelukkiger te maken.


Mijn boodschap, “Maak maatwerk van je leven”, gaat over hoe je je leven in eigen hand kunt nemen. Mijn TAILORING model leert individuen hoe je de TAILOR kunt worden over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen.


Sta jij ervoor open om je masker af te zetten? Wil jij graag een volgende stap zetten in je leven? Durf jij het oude los te laten en het nieuwe te omarmen?


Ik nodig je van harte uit in mijn ‘BLUES’ training (mijn instaptraining) waarin ik je meeneem in een reis van het beginnen tot aan jouw story. Wil je meer weten over mijn BLUES training?

Stuur me gerust een bericht naar edgar@edgar-n.nl.


Stop singing the BLUES, become a Tailored Man in Blue.

Ik wens je een mooie reis naar een leven waarin je bijdraagt aan de wereld en niet meer hoeft te leveren.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?

43 keer bekeken1 reactie