• EdgarNijdam

Denk in Energie en laat los wat je geen Energie geeft.Geef je Personal Brand energie!

Ik geloof dat alles energie is en ik geloof dat alles is verbonden met het andere. Het water in de oceaan en de wolken aan de hemel. De bomen en de dieren. Jij en ik en de wereld om ons heen. Alles is met elkaar verbonden. Het ene is ook niet beter dan het andere. Het is juist de bedoeling om te voelen wat bij jou past. Gedachten en gevoelens zijn energie, alles wat we denken en voelen heeft invloed op alles en iedereen op deze planeet. Op deze manier creëren we onze eigen realiteit.


Als je gelooft dat alles energie is, zul je dit principe kunnen gebruiken om alles in je leven aan te trekken waarvan je gedroomd hebt. Namelijk alles wat je denkt, kun je toewijzen aan energie die door jou heen stroomt. Je kunt energie zo vormen dat het een beeld in je gedachten vormt. Denk maar eens aan de tuin van je huis, je auto, je favoriete kleding, je rolmodel. Bijna direct zie je het plaatje voor je.


Ook geloof ik dat je geen energie hebt, maar energie genereert. Je zet iets in gang en je bent de regisseur van je eigen leven. Door energie te genereren wek je iets op. Je brengt iets tot stand en bereikt daarmee anderen.


Ook geloof ik dat je zonder energie niets voor elkaar krijgt. Je hebt energie nodig om stappen te kunnen zetten en doelen te kunnen bereiken.


“Everything is Energy. The energy of the mind is the essence of life".

Wellicht herken je dit? Je bent met iets nieuws bezig en stopt daar veel energie in. Deze energie deel je met de wereld. De wereld ontvangt jouw energie. Dat is krachtig!


Vier maanden geleden begon ik energie te geven aan mijn nieuwe gewenste versie, mijn nieuwe personal brand. Ik stopte mijn energie in het ontwikkelen, leren, creëren en delen van informatie over dit mooie en uitdagende onderwerp. Door mijn energie te delen wordt deze ontvangen door andere mensen. Mensen uit Nederland, maar ook uit vele andere landen. Het is dan ook niet raar dat er in de afgelopen 4 maanden veel nieuwe mensen op mijn pad kwamen, maar ook mensen die ik al jaren niet meer had gesproken of gezien. Toeval?


Op dit moment werk ik samen met Jort Verhage en maak ik gebruik van zijn diensten vanuit zijn nieuwe bedrijf Skilling Up. Max van der Stadt en Laurian Serno, twee zeer getalenteerde jonge mannen, ondersteunen en helpen mij met het bouwen van een nieuwe personal branding site en het maken van videos.


Ook kreeg ik onlangs een opmerking op mijn instagram account @edgarnijdam naar aanleiding van een video die ik had gepost. De persoon in kwestie schreef: “Nog even en je bent een influencer. Benieuwd wanneer ik je op een podium tegenkom”. Ik krijg er energie van en het beeld van het podium is wederom versterkt.


Doordat je energie genereert, krijg je energie terug. Dit zorgt er weer voor dat je opnieuw energie genereert. Het is een niet te stoppen proces.


"Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg".

Stel dat als jij vanuit je huidige situatie waarneemt dat je geen fijne baan hebt en het is ook jouw ervaring dat jij nooit een fijne baan hebt gehad, dan communiceer je dit ook aan je bewustzijn. Je houdt als het ware jouw huidige situatie in stand.


Als mens geef jij energie aan je gedachten en aan je waarnemingen.

Als je leert leven in jouw gewenste situatie ontvang je jouw gewenste situatie. Alles begint met jouw gedachte aan jouw gewenste situatie. Jouw gedachte aan jouw gewenste situatie is de veroorzaker van alles. En er zijn vele gewenste situaties, zoals gelukkig zijn, gezond zijn, rijk zijn, enzovoort. Mijn gewenste gedachte is dat ik young professionals, professionals, ondernemers en CEO’s wil helpen en inspireren. Ik wil er voor hen zijn en ze bewust maken van de gedachte dat ze een personal brand hebben. Een personal brand dat ertoe doet en waarmee je andere mensen kunt helpen. We dienen uiteindelijk allemaal een hoger doel en doordat te beseffen, kan de wereld er heel anders uit komen te zien.

Alles is energie en dus ook een mens. Een mens komt voort uit energie, die we het bewustzijn noemen. Zonder het bewustzijn kan er geen sprake zijn van een mens. De mens in vorm is een fysieke uitdrukking van het bewustzijn.

Als mens ben jij de waarnemer voor het bewustzijn. Je bent de waarnemer in een fysieke vorm. Er is het bewustzijn dat gebruik maakt van jouw ‘jij’, van jou als mens.


"What we think, we become".

De vraag is nu: waar denk je voortdurend aan? Wat denk je van jezelf?

Hoe zie jij de wereld? Of beter nog: hoe zou jij graag jouw wereld zien?

Wat zou jij graag wensen te ontvangen?


Alles wat we denken, al onze gedachten, manifesteren zich in energie, maar is nog

niet in fysieke vorm aanwezig. De fysieke vorm die jij de realiteit noemt. Daarom is het zo belangrijk om heel precies te weten wat en hoe jij communiceert met het bewustzijn,

zodat jij bewust weet wat jij gaat ontvangen. Dit is krachtig!!Ik zal eerlijk naar je zijn: “er zijn genoeg momenten dat ik niet de energie heb om te realiseren wat ik wil. We voelen ons allemaal weleens futloos. Gelukkig heb ik daar een aantal oplossingen voor gevonden en heb ik van Brendon Burchard geleerd hoe je continu energie kunt genereren.


“Breng plezier in je leven”


Je bent verantwoordelijk voor je eigen energie. Positiviteit en plezier geven je energie. Negativiteit en slecht nieuws ontnemen je energie. Mooie muziek, een goed boek, leuke gesprekken en persoonlijke ontwikkeling geven je energie. Het nieuws, de krant en negatieve mensen ontnemen je energie.


“Optimaliseer je gezondheid”


Eet gezond, sport, beweeg en slaap voldoende. Drie keer per week ga ik met mijn vriendin naar de sportschool. Drie keer per dag eet ik een gezonde maaltijd. Bijna dagelijks maak ik een lange wandeling door de mooie natuur. Een wandeling geeft me energie en tijdens een wandeling kan ik alles wat er gebeurt in mijn leven even een plek geven. En iedere nacht slaap ik zo’n acht uur. Deze acht uur heb ik echt nodig om de volgende dag weer scherp te zijn.


“Zet energie triggers”


4 maanden geleden leerde ik om 3 woorden te bedenken die je wilt toepassen in je dagelijks leven. Mijn 3 woorden waren: “Authentiek, Energiek en Optimistisch”. Ik plaatste deze 3 woorden op mijn screensaver, ik schreef erover en liet ze dagelijks toe in mijn leven. Drie simpele woorden die mij nu elke dag vooruit duwen en energie geven.


“Laat je spanning los en zet een intentie”.


Als ik aan iets nieuws begin, sluit ik mijn ogen voor een minuut om mijn spanning los te laten. Ik herhaal in mijn hoofd de volgende woorden: “Laat de spanning los, laat de spanning los. Vervolgens zet ik een intentie voor de nieuwe activiteit die ik ga doen. Het werkt bij mij heel goed, dus wellicht bij jou ook.Ik zeg nu vaak tegen mezelf: “Ik ben een authentieke man met veel energie die altijd optimistisch is”. Dit geeft me veel energie, richting en blijdschap in mijn leven.


Ik hoop dat ik je met deze blog ENERGIE hebt gegeven en vergeet nooit:


“Vibrate good energy into others soul; making them never forget the beauty of yours”.

De volgende blog in mijn “A-Z Authentic Personal Branding Stories” gaat over de “F” van een Filmster en zijn Fans”. We willen toch allemaal “James Bond” zijn!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe brandstory die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de man in het pak!

85 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven