• EdgarNijdam

De cadeautjes van het leven.Gisteren, 4 mei, was ik jarig en voor de 52e keer in mijn leven vierde ik mijn geboortedag.

Mijn 52e verjaardag was een bijzondere dag en ik ga je vertellen waarom het zo bijzonder was.


Precies om 00.00 u kreeg ik een Whatsapp berichtje van mijn lieve dochter Annemijn. Happy Birthday papa, schreef ze, en dat was mijn eerste cadeautje en een mooi begin van mijn verjaardag. Toen ik ‘s ochtends om 07.30 u wakker werd, kreeg ik alweer een mooi cadeautje van mijn lieve vriendin Arina. Een mooie video met allemaal fijne herinneringen die we samen deelden, allemaal ‘cadeautjes van het leven’.


Om 08.30 u ontving ik mijn derde cadeautje van mijn sportschool Longevity Center in Maarssen. Sinds kort kunnen we buiten in een tent sporten en het was heerlijk om de dag te beginnen met een intensieve Total Gym sessie van een half uur. Het feit dat ik in de buitenlucht kan sporten en de spierpijn in mijn lichaam voel, is echt een ‘cadeautje van het leven’ voor me.


Om 10.00 arriveerde ik in mijn winkel in Driebergen-Rijsenburg. Voordat ik mijn winkel opende, liep ik eerst nog even bij mijn ouders, die naast mijn winkel wonen, binnen. Het voelde zo fijn om het “Lang zal hij leven, lang zal hij leven” toegezongen te krijgen van mijn ouders. Wederom een mooi ‘cadeautje van het leven’.


Ondertussen ontving ik via alle sociale media ontzettend veel lieve en mooie felicitaties van mensen die ik goed ken, maar ook van mensen die ik nog nooit ontmoet heb. Al deze felicitaties, energie en aandacht gaven mij echt het gevoel dat ik jarig was. Iedere felicitatie was voor mij een ‘cadeautje van het leven’. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor zijn/haar felicitatie.


Om 12.00 u stapte ik weer in mijn auto om mijn dochter op te halen. Ik had een tafel op het terras van “Het Wapen van Rijsenburg” gereserveerd om samen lekker te lunchen. In de auto kreeg ik echter een telefoontje met de mededeling dat het terras door het onstuimige weer gesloten was.


Ik kan me niet heugen dat het zulk slecht en stormachtig weer was op 4 mei. Bijna altijd is het mooi weer op mijn verjaardag wat op zichzelf al een cadeautje is. Door het slechte weer van gisteren, verplaatste de lunch met mijn dochter zich van het terras naar mijn winkel. Samen haalden we lekkere broodjes, beleg en een portie kibbeling. Tijdens onze lunch kreeg ik een hele mooie kaart met een prachtige tekening en lieve woorden van mijn dochter.


Mijn dochter had een tekening gemaakt van de omslag van mijn podcast met als kop: “Hoe maak jij maatwerk van je leven”? Onder aan de tekening stond: “The Tailored Man in Blue, it is you”! The birthday podcast. Spontaan vroeg ik Annemijn of ze het leuk vond om een birthday podcast met me op te nemen, waarop zij ‘ja’ zei.Hoe bijzonder is het om op je verjaardag een Birthday podcast op te nemen met je eigen dochter. Als een trotse vader heb ik een ontzettend leuk en open gesprek gevoerd met mijn dochter en onze podcast kan je luisteren op Spotify en Itunes onder “The Tailored Man in Blue, it is you”. Dit zijn voor mij de ‘cadeautjes van het leven’.


Rond 17.00 u reden we samen naar huis. We hadden ondertussen ook boodschappen gehaald en een lekkere skitaart gekocht. De avond vierden we samen met mijn ouders met lekker eten, een goed glas wijn en mooie muziek, kortom allemaal ‘cadeautjes van het leven’.


Op mijn verjaardag gaat ieder jaar om 19.50 u de televisie aan voor de ‘Dodenherdenking’. Ieder jaar weer een bijzonder en emotioneel moment waarbij we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdenken.


De trompet, de stilte, de kransleggingen en de speeches doen mij altijd weer beseffen dat het leven een cadeautje is. Van velen werd dit cadeautje ontnomen, omdat ze streden voor de vrijheid of op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Het doet me beseffen dat je het leven moet vieren en dankbaar moet zijn met wat je hebt en wie je bent.


Voor de 2e keer op rij een indrukwekkende nationale ‘Dodenherdenking’ vanaf een lege Dam. André van Duin had op 4 mei 2021 de eer om een rede te houden. In zijn rede op de Dam vertelde André van Duin dat hij was opgegroeid tussen de puinhopen van het gebombardeerde Rotterdam. Zijn vader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tewerkgesteld in Duitsland, iets waar hij nooit over wilde spreken. “Ach jongen, dat wil je niet weten”, kreeg Van Duin te horen als hij ernaar vroeg. André van Duin vertelde ook dat hij nog nooit op 4 mei op de Dam aanwezig was geweest, maar wel verderop, op de Westermarkt. “Daar ligt nog een oorlogsmonument, niet zo groot, maar wel net zo indrukwekkend: het homomonument.” Van Duin sprak over de betekenis van dat eerste homomonument ter wereld. “Dat monument uit 1987 tekent onze vrijheid – dat iedereen zichzelf mag zijn.” Hij zei dankbaar te zijn: “Dankbaar dat ik in vrijheid kan leven. En dankbaar dat ik in dit land geboren ben.” Het feit dat iedereen zichzelf mag zijn in Nederland is een 'cadeautje van het leven'.


Vandaag vieren we Bevrijdingsdag, de Nederlandse nationale feestdag waarop jaarlijks de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Nederland staat vandaag ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Allemaal ‘cadeautjes van het leven’ waar we ons in deze bijzondere tijden wellicht nog bewuster van zijn.


Onlangs had ik Erik Smithuis te gast in mijn podcast. In deze inspirerende podcast verwoordde Erik heel mooi dat we heel weinig nodig hebben om gelukkig te zijn. Tijdens zijn voettocht naar Santiago de Compostela ontmoette Erik een pelgrim. De pelgrim stond te dansen op het pad en zei: “Ik heb het gevonden, ik heb het gevonden en ik weet waar het leven om draait! Wat dan, vroeg Erik, waarop de pelgrim zei: Het zijn deze drie dingen die ons gelukkig maken: Gezondheid, Natuur en Andere Mensen". Erik voegde hier een vierde aspect aan toe en deze is het Delen van je Talenten. Ben je benieuwd naar deze inspirerende podcast?Eigenlijk hebben we heel weinig nodig om bij de kern te komen. De afleidingen en de ruis zorgen er vaak voor dat we ons laten leven of overleven.


Wanneer je inziet dat we iedere dag mooie en bijzondere ‘cadeautjes van het leven’ ontvangen, krijgt het leven steeds meer waarde en maakt het je gelukkiger.


In het afgelopen jaar heb ik vele ‘cadeautjes van het leven’ mogen ontvangen. Gezondheid, natuur, andere mensen en het delen van mijn talenten behoren tot deze cadeautjes.


Vier het leven en sta ervoor open om iedere dag deze ‘cadeautjes van het leven’ te mogen ontvangen.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en wordt TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?


69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven