• EdgarNijdam

Brief van mijn toekomstige zelf: de eerste stap is de moeilijkste.Hoi Ed,


Raak niet in paniek. Dit is van jou! Ik ben je toekomstige zelf.


Ik schrijf deze blog om je een energie boost te geven. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen waarover, want je weet wat het is! Dat ene ding dat je overweegt te gaan doen. Dat ding waar je al jaren over hebt nagedacht om te doen. Dat ding waarvoor je al lang passie hebt, maar waarvoor je nooit het juiste moment, een publiek of een bestaansreden hebt gevonden.


Nu je het meeste helder hebt en een plan hebt waarin je gelooft, is het nu de tijd om vast te leggen wat er ontbreekt. Dat zou bijvoorbeeld je doelgroep kunnen zijn. Wie ga je helpen?Wat is het probleem dat jij gaat oplossen? Wat heb je hiervoor allemaal nodig?


Dus waar wacht je op?


Ik weet het omdat ik het me nog heel goed herinner. Je wacht omdat het verschil tussen weten en denken enorm groot is en dat is misschien ook zo. Je weet dat je het kan, maar je denkt: “Wie zit er nou op mij te wachten”?


Maar zo werkt het vaak niet. Soms is er geen verschil tussen weten en denken en is er maar één manier om erachter te komen wat in dit geval waar is, en dat is door het te proberen.


Maar je bent bang. Natuurlijk ben je dat! Nou en? Doe het toch maar. Je hebt genoeg over je angsten geschreven om te weten dat het je leugens met de waarheid vermengt. De angst die een autocoureur heeft, dat is rationeel. De angst om die ene stap te nemen, dat is niet rationeel. Je hebt jezelf deze rationele angst aangepraat. Ik beloof je: “Het is niet waar”.


Hoe kan je jezelf ertoe brengen het te doen?


"De moeilijkste stap is het zetten van de eerste stap". “Verlaag het risico in je hoofd door een stap te zetten die weinig tot geen gevolgen heeft, maar die je wel helpt om meer duidelijkheid te scheppen. Gebruik dat moment en die toewijding aan je visie en zet een nieuwe stap.”


Je houdt van het idee dat er met een laag risico niets is om bang voor te zijn, wat niet hetzelfde is als een belofte dat dit goed zal uitpakken. "Maar... maar... maar ik ben bang om te falen!" Weg ermee, zou ik zeggen.


Succes is nooit een garantie, maar doe het toch, want proberen is wat het leven leuk maakt. Als de enige mogelijke uitkomst succes was, zou succes zinloos zijn. Falen is pijnlijk als het gebeurt, maar het leven zou saai zijn zonder. Sterker nog, ik denk dat falen zwaar onderschat wordt. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader tegen me zei: Ed, wanneer stop je nou een keer met het maken van fouten en het uitproberen van nieuwe dingen?


Ik zei dan altijd: “Pa, zelfs als het niet lukt, moet ik het proberen, want proberen is een investering in mij en in mijn toekomst. Het proberen (of niet proberen) zal me maken tot wie ik ben. Ik voel me sterker worden, omdat deze Ed risico's nam. Risico’s die me helpen te groeien. En ja, dat ik fouten maak en faal, betekent dat ik steeds iets dichterbij kom.


Je bent bang dat de timing niet goed is, maar je weet ook dat het moment om te weten wanneer je iets nieuws moet proberen, het moment is wanneer je er niet langer tegen kunt om het niet te proberen.


“Het moment om te weten wanneer je iets nieuws moet proberen, is het moment wanneer je er niet langer tegen kunt om het niet te proberen”.


Een paar weken geleden had je Jan van Setten in je podcast. Je vroeg aan Jan wat het voor hem betekende dat hij uiteindelijk had gekozen voor het onbekende, datgene wat hem echt gelukkig maakte. Wat 13 jaar geleden met een boek begon, resulteerde in één van de best gewaardeerde experts van Nederland over klantgerichtheid en commercie. Uiteindelijk is de rug toekeren voor het onbekende altijd een grote hindernis. Daar maak je je nu minder zorgen over, mede door het antwoord van Jan van Setten. Hij gaf mij in onze bruisende podcast een aantal inzichten:


Als ik niet op deze manier aan het leven gehecht was, wat zou er dan mogelijk zijn?


Wat zou een nieuw leven voor mij kunnen zijn als ik er echt voor zou willen gaan?


Je hebt eerder met angst te maken gehad. Je hebt jarenlang geprobeerd je gokverslaving te overwinnen.


Het leven is verwarrend eenvoudig. Natuurlijk is er altijd verwarring, maar als je één ding verandert, ontstaan er een veelvoud aan veranderingen. Je kan de hoofdrolspeler worden in je eigen leven en dat leven een stuk lichter maken, als je de mentale natuurwetten (her)ontdekt die voor het grijpen liggen.


Je neemt een relatief consequente stap en vervolgens een tweede. Je schoof heen en weer en nog eens terug. Elke stap maakte de volgende mogelijk. Als een pop hing je aan een zijden draadje om vervolgens die vlinder te willen worden. Je durfde aan dat zijden draadje te hangen al ging je soms bijna ‘dood’. Nog één stap en je zou over de rand zijn, niet langer op de grond staan ​​maar erboven zweven. Wat een heerlijk gevoel.


Zou jij die stap zetten?


Moet je het nemen?


Zou je het kunnen nemen?


Jij nam het Ed, ik ben trots op je.Mede geïnspireerd door Andy van Berkum heb ik het volgende gedicht geschreven.


The Tailored Man in Blue, it is you.


Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn carrière begon in een pak.

Het leven lachte me toe, maar ik koos niet bewust voor dit vak.

23 jarenlang genoot ik van het leven.

Niets kon mij tegenhouden en een gouden toekomst was mij gegeven.


Mijn keuze voor de retail gaf mij echter niet de energie die ik zocht.

Juist om die reden vloog ik uit de bocht.

Ik bleef hangen in mijn onbewuste ‘zijn’ en viel keer op keer.

Ik deed de verkeerde dingen en wilde alleen maar meer.


Ondanks de verleidingen lukte het mij mijn ‘droom’ waar te maken.

Mijn eigen modezaak, hier zou ik de mensen mee raken.

Maar raakte ik mijzelf hiermee, dat is en bleef ik mezelf afvragen.

Deed ik dit alles om vooral andere mensen te behagen.


Van Retail Jaarprijs naar ramkraken in de nacht.

Van euforie naar gevangenis, dit is niet wat ik had verwacht.

En weer kwamen de verleidingen op mijn pad.

Man o man, wat was ik het zat.


Ik begroef mijzelf in de door mijzelf ontwikkelde systemen.

Het geluk in mijn leven liet ik me echter niet ontnemen.

Het was dat ene moment, ik weet het nog goed.

Mijn mentor diende zich aan, de man met de hoge hoed.


Een week in Zwitserland was mijn eerste doorbraak.

In deze week schoot ik gelukkig wel raak.

Mijn zoektocht naar mijn ‘ware ik’ was een feit.

Een lange weg die uiteindelijk naar vrijheid leidt.


Vallen is gemakkelijk dan opstaan.

Ik weet het nu, want ik heb het zelf gedaan.

De route naar je nieuwe identiteit is een mooie weg om te bewandelen.

Stap voor stap ontstaan nieuwe manieren van handelen.


Leven is het meervoud van lef, daar ben ik ondertussen achter gekomen.

Het is die mooie reis op weg naar je dromen.

Doe de dingen die niemand van je verwacht.

Doe dit vanuit je hart, zodat een ieder om jouw heen met je mee lacht.


Lacht om jouw groei en jouw nieuwe zijn.

Jouw nieuwe zijn, vol van energie en inspiratie, zonder enige pijn.

Verbind, Leer Inspireer, Groei met stijl in je pak.

Doe dit op een manier welke past bij jouw vak.


Maak maatwerk van je leven.

Word de TAILOR over je eigen bewustzijn en bestaan.

We hebben allemaal zoveel moois om weg te geven.

Wanneer je jezelf dit beseft, is er maar één weg, de weg van gaan.


The Tailored Man in Blue, it is you.

You are the future and the future looks good.

Vraag je jezelf nu af, hoe?

Leer van een ander, kijk hoe een ander het doet.


Jij hebt het Talent om een verschil te maken in het leven van anderen.

Met de juiste aandacht voor jouw Attitude en Authenticiteit trek je de juiste mensen aan.

Vanuit je nieuwe Identiteit zal je mensen Inspireren.

Word de TAILOR over je eigen leven.

Ontwikkel je continu en ga voor duurzame Resultaten en Relaties.


Dit is het pad naar jouw geluk en je mag er zijn.

De weg naar jouw geluk doet vaak pijn.

Laat los, kies, adem en beweeg richting je dromen.

Ik garandeer je dat deze voor jou uit zullen komen.


Hoe ziet jouw stap eruit?


Ik wens je veel succes met het ontwikkelen van jouw authentieke personal brand, welke je helpt de leiding te nemen over je eigen leven.


Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties! En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt! Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk :) “Maak maatwerk van je leven” en word TAILOR over je eigen bestaan en bewustzijn, zodat je vrijheid vindt in jezelf en dat durft te delen met de wereld.


Verbind, Leer en Inspireer en Groei met Stijl in je Pak en word de TAILOR over je eigen leven!


Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een eerste breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker en heeft zijn eigen TAILORING model ontwikkeld.


Vandaag de dag werkt Edgar met CEO's, ondernemers, leidinggevenden, coaches en influencers in verschillende branches. Hij verkoopt niet alleen stijlvolle maatkleding, maar helpt mannen de TAILOR te worden over zijn eigen leven. Met al zijn ervaring in Experience Tailoring, is hij erachter gekomen dat geen enkel individu hetzelfde is; iedereen heeft een uniek doel en iedereen is hier aanwezig om zijn unieke doel te vervullen. Weet je wat dit is en hoe je dit naar de wereld kunt communiceren? Met jouw verhaal, levenslessen en boodschap kun je het verschil maken in het leven van anderen. Als je dit goed verpakt, zal je meer mensen aantrekken en respect afdwingen.


Met de BLUES training en het TAILORING model versterkt Edgar ambitieuze vrouwelijke coaches, sprekers, ondernemers, kunstenaars en entertainers hun levensverhaal, levenslessen en boodschap aan de wereld te ontwikkelen en helpt hij ze aan een nieuwe magnetiserende brandstory.


Hiermee vinden ze meer vrijheid om zichzelf te zijn, trekken ze meer mensen/klanten aan, hebben ze meer energie en zijn ze zelfverzekerder, hebben ze een betere relatie met hun publiek en ontwikkelen ze een uniek authentiek personal brand vanuit hun eigen levenslessen.


“The Tailored Man in Blue. It is You. Het gaat niet alleen om het pak, het gaat om de mens in het pak! Het gaat om jou!


Samen gaan we de wereld een beetje mooier maken. Jij hebt het talent om te transformeren. Met jouw aandacht, attitude en authenticiteit weet je de juiste mensen aan te trekken. Jij hebt het imago dat inspireert. Jij neemt de leiding neemt over je eigen, zodat je de leider wordt van je eigen toekomst. Je ontwikkelt je continu. Op deze manier bouw je aan duurzame resultaten en relaties. Met jouw authentieke personal brand en verhaal maak je impact. Je onderscheid je en valt op in je groeiende netwerk. Je doet waar je goed in bent en leeft je potentieel en dit maakt je gelukkig.


Het is mijn missie om een stijlvol, authentiek en inspirerend netwerk op te bouwen, waar mee we een podium creëren en miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren. Kan ik jou verwelkomen in mijn netwerk?