• EdgarNijdam

5 TIPS om je persoonlijke kledingstijl te verbeteren

Bijgewerkt op: 9 okt 2020Werken aan je persoonlijke kledingstijl is in deze tijden extra belangrijk. De manier waarop jij je offline en online presenteert kan het verschil maken in wel of niet aantrekkelijk gevonden worden. Als je goed nadenkt over je kledingstijl en je manier van presenteren, val je eerder op. Veel mensen willen liever niet opvallen en spelen op safe en blijven daardoor onzichtbaar.


Als je nu kunt kiezen:


1. Ik speel op safe en blijf min of meer onzichtbaar of...

2. Ik waag het erop en bedenk iets wat me onderscheidend maakt.


Wat is jouw keuze?


Voor jouw heb ik 5 tips die je helpen om je persoonlijke kledingstijl te versterken:


1. Inventariseer


Vraag allereerst eens aan de mensen om je heen wat ze van jouw kledingstijl vinden.

Als iedereen je vertelt dat je er altijd top uitziet, dan doe je iets goed. Het kan echter ook zo zijn dat je antwoorden krijgt die je helemaal niet wil horen.

Misschien krijg je wel te horen: "Je kleedt je een beetje saai, je kleding valt te ruim, je kleedt je slordig, je kiest altijd verkeerde kleuren, je kleedt je inspiratieloos.


Neem de antwoorden serieus en schrijf ze op voor het maken van een plan.


2. Maak een moodboard/plan


Het is heel eenvoudig om je gewenste kledingstijl te visualiseren. Neem eens de tijd en maak een moodboard. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die jouw inspireren. Is het een bekende acteur, een bekende zakenman, een politici of zanger of wellicht een goede vriend. Het klinkt misschien heel simper, maar als jij op een een moodboard maakt met knipsels van mensen die jou aanspreken en inspireren, ontstaat er wellicht een helderder beeld over hoe jij je stiekem graag wilt kleden. Je kunt hierbij onderscheid maken tussen formeel en informeel. Denk ook aan de de bril, de schoenen en de accessoires die daarbij passen.


3. Maak schoon schip


Nu het steeds duidelijker voor je wordt, kom je er wellicht ook achter dat je kledingkast vol met kledingstukken hangt die niet meer passen bij je gewenste kledingstijl. Doorloop je kledingkast eens grondig en neem sowieso afscheid van de kledingstukken die je al langer dan een jaar niet hebt gedragen. Kledingstukken die je nog regelmatig draagt, maar niet meer passen bij je gewenste kledingstijl, bewaar je nog even. Houd er wel rekening mee dat ook hier een shifting in zal plaats vinden.


4. Koop nieuwe kledingstukken welke aan jouw nieuwe kledingstijl voldoen


Nu je weet wat je gewenste kledingstijl is, kun je in het vervolg je kleding met een gezonde dosis van intelligentie kopen. Dit maakt het leven een stuk eenvoudiger. Je garderobe wordt een stuk overzichtelijker, je pakt altijd de juiste kledingstukken, je kledingstijl is duidelijk en helder en je valt meer op. Een ander groot voordeel is dat je je niet meer bezig hoeft te houden met mode en trends. Je hebt je eigen kledingstijl ontwikkeld en deze kun je hooguit nog perfectioneren.


5. Herhaal


"Simplify your Style" is een uitspraak die ik veel gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Wanneer jouw garderobe enkel en allen uit kledingstukken bestaat die jou versterken in je persoonlijke kledingstijl heb je nooit meer de stress over wat je 's ochtends moet aantrekken. Jouw stijl is imago proof. Vanaf nu hoef je alleen nog maar herhaal aankopen te doen. Als je ook nog eens kiest voor mooie kwaliteitskleding, zul je merken dat je langer met je kleding doet. Een ander groot voordeel is dat je bespaart op je kleding uitgaven.


Nu je kledingstijl duidelijk is geworden, kun je werken aan je volgende uitdaging!


There's a new kind of man in the world today!

It's the Tailored man in Blue!

It's you!
Edgar Nijdam startte in 1998 zijn eigen bedrijf Edgar N. Lifestyle for Men. Naast bekende topmerken ontwikkelde Edgar zijn eigen merk Edgar N. Na een breakthrough in Zwitserland ontstond een nieuwe formule, “Tailormade for Men”. Confectie werd vervangen door maatkleding. Edgar heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als Authentic Personal Branding spreker. Met zijn verhaal, levenslessen en boodschap over “Tailor your Personal Brand” zit hij regelmatig aan tafel bij bedrijven en geeft hij lezingen over dit boeiende onderwerp. De nieuwe formule die hieruit ontstaan is, is “The Tailored Man in Blue. It is you”.
275 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven