Impulsief of Intelligent?

De lente staat weer voor de deur. Voor velen een moment voor een soort van grote schoonmaak. Dat geldt natuurlijk ook voor je garderobe. In het voorjaar heb je altijd zin om nieuwe kleding te kopen. Hoe doe jij dit: impulsief of intelligent? Koop je je favoriete merkkleding, maatkleding of een mix van van alles en nog wat?

Kleding maakt de man en natuurlijk ook de vrouw. Geloof het of niet, maar het is echt zo. Een recente studie toont dat mensen die dure kleding dragen van bekende merken zelfverzekerder door het leven gaan. De onderzoekers vonden een correlatie tussen goedgekleed zijn en betere prestaties.

Het blijft natuurlijk een correlatie, geen causaal verband, maar dat kleding een significant wow effect heeft is moeilijk te ontkennen. Het vertrouwen dat jij hebt in de prestatie van een merk en het daarbij behorende kledingstuk, zal effect hebben op jouw prestatie.

Spelen als een pro

Dat verklaart de studie tenminste. De onderzoekers vertelden participanten dat ze een Nike golfstick gebruikten waar ook professionals mee sloegen in wedstrijden, terwijl ze eigenlijk een merkloze stick in hun hand hadden. Participanten die geloofden dat ze een professionele golfstick gebruikten presteerden twintig procent beter dan participanten die wisten dat ze met een merkloze stick sloegen.

Favoriete pak

Eén van mijn favoriete uitspraken is: “Vergeet alle management- en zelfhulpboeken, trek een mooi pak met een stijlvol wit shirt aan en je wordt vanzelf een betere leider”. Als jij een belangrijke presentatie hebt of een meeting, trek je favoriete pak aan, want dan ga je in ieder geval zelfverzekerder door het leven en is de kans dat je beter presteert hoger.

Voorjaar/zomer 2019

Wil je een keer iets anders proberen dan de bekende blauwe en grijze pakken? Belangrijke nieuwe kleuren in pakkenland voor het komende voorjaar zijn de groenen in al zijn varianten, cherry, steen, bordeaux rood en de aardse kleuren als beige, bruin en taupe. Combineer hier een wit shirt onder, zoek een mooie pochet uit en voila. Schenk natuurlijk ook veel aandacht aan je schoenen en accessoires.

Een goede adviseur kan je helpen met het maken van de juiste keuzes omtrent je kleding. Zijn intelligentie kan jou helpen je impulsieve keuzes op kledinggebied tot een minimum te beperken. Een goed en oprecht stijladvies betaalt zich voor 100% uit.